Viitorul Insuratei a castigat derby-ul cu Academia Stars Braila

Viitorul Insuratei a castigat derby-ul cu Academia Stars Braila
Viitorul Insuratei a castigat derby-ul cu Academia Stars Braila

Sâmbătă la prânz, pe stadionul Progresul din cartierul Vidin, s-a disputat unul dintre derby-urile Ligii a 4-a la fotbal din Brăila, între Academia de Fotbal Stars Brăila și Viitorul Însurăței. Pentru Academia Stars victoria era esențială pentru a păstra șanse de a rămâne în lupta pentru locul 1, dar campioana en-titre s-a impus cu 1-0 și așteaptă celălalt derby, în ultima etapă a turului când va întâlni la Însurăței pe Victoria Traian.

Gazdele, deși la primul sezon în Liga a 4-a, au avut un start de sezon foarte bun, cu un lot valoros, cu mai mulți jucători cu experiență chiar la nivel de Liga a 3-a, dar se confruntă cu o lipsă de omogenitate la nivel de echipă. Înaintea acestei etape, Stars Brăila ocupa locul 3 cu 25 de puncte, având 8 victorii, un egal și o înfrângere, în timp ce Viitorul Însurăței ocupa locul 2 cu 28 de puncte, având 9 victorii și un meci încheiat la egalitate, nici o înfrângere.

Meciul dintre cele două s-a jucat sub semnul echilibrului, gazdele încercând să se închidă în apărare și să încerce să lovească pe contraatac. În prima repriză au fost câteva ocazii de a marca de ambele părți, dar scorul a rămas neschimbat. Gheorghiță Viali a șutat spre colțul lung al porții lui Tudor, dar mingea a ocolit poarta. Apoi la o lovitură liberă executată de Crăciun, Stoian, singur cu portarul, a luftat din 6 m. Același Stoian a mai șutat o dată pe lângă poartă, iar Harabagiu a șutat prea slab și Baicu a reținut.

gol Insuratei

După pauză gazdele s-au apropiat din ce în ce mai greu de poarta celor de la Însurăței, iar oaspeții au ripostat pe contaatac. La unul dintre acestea, Gheorghiță Viali a întors în centrul careului mare și a șutat de la 11 m în stânga lui Tudor, deschizând scorul în minutul 65. Mirescu a scăpat apoi singur cu portarul, dar Tudor a ieșit și a degajat la 18 m, din fața atacantului de la Viitorul. Balaban a încercat și el un șut de la 12 m lateral dreapta, dar mingea s-a lovit de un fundaș al oaspeților și a ieșit în corner.

În ultimele minute, pe fondul presiunii gazdelor, Mirescu a mai scăpat o dată singur spre poarta gazdelor, dar a ieșit cu mingea mult în lateral și n-a obținut decât un corner. Finalul le-a găsit pe gazde în ofensivă, aceștia aducând și portarul în careul celor de la Însurăței la o lovitură de colț, dar n-au găsit soluția să înscrie în poarta campioanei de anul trecut și meciul s-a încheiat după cinci minute de prelungiri cu 1-0 pentru Viitorul Însurăței.

Gazdele au atacat si cu portarul

Academia Stars Brăila: G. Tudor – B. Baciu, M. Stan, M. Bosoi, Smeu – Balaban, A. Crăciun, Harabagiu, Avram – Al. Neta, Stoian. Au mai intrat în repriz a doua: Pascu, Creangă, Pleșa și M. Lupu.

Viitorul Însurăței: I. Baicu – M. Samuilă, M. Baicu, V. Cheleș, Al. Cotigă – M. Bratosin, A. Gagu, M. Ion, S. Techiu – D. Mirescu, Viali Gheorghiță. Ion Valentin l-a înlocuit pe Bratosin care a părăsit terenul accidentat.

Exit mobile version