Viitorul Ianca învinsă pe teren propriu de CSM Focșani 2007

Sâmbătă după amiază, pe stadionul din Plopu, Viitorul Ianca a primit vizita celor de la CSM Focșani 2007, echipă cu maxim de puncte după primele trei etape din seria a II-a a Ligii a 3-a. Echipa pregătită de Viorel Tănase și Tudorel Pelin nu a reușit nici în acest meci să oprească perioada mai slabă prin care trece după eliminarea din Cupa României și a pierdut în fața echipei din Vrancea, 0-2 (0-1), după un meci în care focșănenii au controlat jocul și și-au creat mai multe ocazii la poarta apărată de Poiană.

În minutul 5, Tchassem a scăpat pe partea dreaptă, dar Poiană a ieșit din poartă și a blocat șutul jucătorului de la Focșani. Trei minute mai târziu, Gorovei a șutat de la 20 de metri, pe jos, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din stânga porții celor de la Ianca. În minutul 10, la o acțiune rapidă pe partea stângă a celor de la Ianca, Șoptică a centrat în careu, dar Cheleș nu a reușit să reia cu capul spre poartă din 6 metri. În minutul 16, Ciucureanu a încercat o pătrundere în zonă centrală, dar șutul său, de la 17 metri, a trecut puțin pe lângă bară. În minutul 22 Mazilu a șutat de la 22 de metri, poziție centrală, dar nu s-a dus pe cadrul porții și a trecut puțin pe lângă bară. În minutul 24, Moroianu și Tălmaciu nu s-au sincronizat la o minge în preajma propriului careu și s-au lovit cap în cap, ambii având nevoie de îngrijiri medicale, iar Tălmaciu a continuat meciul cu un bandaj la cap.

În minutul 32 Cristian Ciobanu a pornit o acțiune personală din propria jumătate de teren, a pătruns pe zonă centrală și a șutat de la 22 de metri, pe jos, în colțul din stânga porții lui Poiană, 0-1.

În minutul 35, o minge a ajuns în careul gazdelor, la 14 metri de poartă, ușor lateral dreapta, dar Ciobanu a șutat peste poarta apărată de Poiană. În minutul 41 o minge respinsă cu capul de apărarea celor de la Ianca l-a lansat pe contraatac pe Cheleș, dar portarul Preda a ieșit și a respins din fața atacantului gazdelor. Mingea a ajuns la 22 de metri, la Neagu, dar acesta a șutat în pieptul portarului, ieșit în afara careului. În minutul 42 Tchassem a avut o nouă cursă pe partea dreaptă, a intrat în careu, dar șutul său a fost blocat de Moroianu, care a trimis în corner. Ultima ocazie de gol a primei reprize a aparținut gazdelor, în minutul 45+2, când Dima a pătruns în careul oaspeților, dar șutul său din 8 metri a fost parat, cu mâna, de portarul Preda, apoi fundașii Focșaniului au îndepărtat pericolul.

În repriza secundă, Viitorul Ianca a continuat să joace temător, precipitat, fără concentrare, În minutul 60, Ciucureanu a executat o lovitură liberă de la circa 35 de metri și a trimis mingea în careu, dar prea înalt chiar și pentru Moroianu, care nu a ajuns să o lovească cu capul din colțul careului mic. În minutul 61 Ciucureanu a fost faultat la 22 metri de poartă, ușor lateral stânga. Tot el a executat, dar a trimis mult peste poartă. În minutul 62 Mazilu a șutat de la marginea careului, dar Poiană a reușit să respingă. În minutul 67 Catrina a fost faultat la 20 de metri de poarta Focșaniului. Lovitura liberă a fost executată de Marius Dima, dar mingea l-a lovit în spate pe Acasandrei, aflat în zid, și a căzut pe plasa porții. În minutul 72, o acțiune de atac a oaspeților s-a încheiat cu un șut de la 16 metrii expediat de Tchassem, dar reținut de Poiană. În minutul 74, Șoptică comite o eroare care putea să coste echipa sa. La o minge de arbitru, acesta a vrut să trimită în spate pentru Moroianu, dar Ciobanu a fost mai rapid și a interceptat, a intrat în careu și a centrat în fața porții, Poiană a respins în față, iar Tchassem a reluat din 6 metri, dar arbitrul a fluierat fault în atac comis de jucătorul nigerian al Focșaniului.

În minutul 82, Șoptică a fost deposedat în jumătatea de teren a Focșaniului, mingea a ricoșat la Ciobanu. Acesta a avansat spre careul gazdelor, apoi ia pasat în centru lui Tchassem, iar acesta l-a lansat în adâncime din nou pe Ciobanu, care a intrat în careu și din 9 metri a trimis pe lângă portar, în colțul din stânga, 0-2.

În minutul 83 putea fi 0-3. Ciobanu a fost lansat în adâncime, a înaintat spre careul celor de la Ianca și i-a pasat în dreapta lui Tchassem, dar acesta a alunecat în momentul șutului și a trimis slab, portarul Poiană reușind să rețină. În minutul 85 Ciochină și-a încercat norocul cu un șut de la 22 de metri, lateral stânga, dar Preda a reținut fără probleme. În minutul 88, după o lovitură liberă de la circa 40 de metri, mingea a fost aruncată în careu, iar Marius Dima a trimis cu capul din 8 metri, dar în brațele lui Preda și meciul s-a încheiat cu victoria celor de la CSM Focșani 2007, scor 0-2.

Viitorul Ianca: Poiană – Popa, Tălmaciu, Moroianu, Ciochină – R. Șoptică, M. Dima, N. Ioniță (min. 54 D. Andrei), V. Neagu (min. 46 Catrina) – Ciucureanu (min. 64 A. Petrache), Cheleș (min. 79 R. Băluță)

După 4 etape, Viitorul Ianca este pe locul 6, cu 4 puncte, iar în etapa a 5-a va juca în deplasare, pe stadionul Municipal din Brăila, cu Dacia Unirea.

Exit mobile version