Viitorul Ianca a pierdut la Aerostar Bacău după ce a condus până în minutul 88

Viitorul Ianca a scăpat printre degete un start cu o victorie pe terenul celor de la Aerostar bacău, mai ales că din minutul 73 gazdele au jucat în 10 oameni. O apărare visătoare pe final de meci, dar și un portar care a arătat multă nesiguranță, au făcut ca în ultimele 5 minute ale meciului Aerostar să întoarcă rezultatul și să câștige cu 2-1 după ce Viitorul Ianca a condus cu 1-0 din minutul 25 până în minutul 88. 

Aerostar a avut primele ocazii de gol ale meciului. În minutul 13 portarul mihai a respins în față un șut al gazdelor, mingea a ajuns la Vraciu, care din 6 metri nu a putut să reaia în poartă. Două minute mai târziu Burlacu a șutat din 8 metri lateral stânga, dar portarul celor de la Ianca a respins în corner.

Între minutele 23 și 25 Viitorul Ianca a beneficiat de 4 lovituri de la colțul terenului consecutive. La cea de-a patra, executată de pe partea dreaptă de Cosmin Necoară, mingea a trecut prin fața porții, portarul Iulian Dinu a ezitat să intervină și Marius Dima, a înscris din 3 metri, de lângă Andrei Gavrilă, care l-a scăpat din marcaj, 0-1. 

În minutul 38 Burlacu a centrat de pe dreapta, iar Vraciu a încercat să reia cu călcâiul din 4 metri însă a trimis în portarul oaspeților. Două minute mai târziu gazdele au avut o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Burlacu a executat și a trimis în careu, dar fundașii celor de la Ianca au respins. Finalul de repriză a fost presărat cu cartonașe galbene. În minutul 45+2 Vraciu a primit un cartonaș galben pentru simulare, după ce s-a aruncat în careul celor de la ianca în speranța obținerii unui penalty. Un minut mai târziu, un faul la centrul terenului a stârnit un meleu, în urma căruia doi jucători, câte unul de la fiecare echipă, au văzut și ei cartonașul galben, iar scorul pauzei a fost Aerostar Bacău – Viitorul Ianca 0-1.

În minutul 48 Viitorul Ianca a avut o oportunitate de a face 0-2. Sava a interceptat o minge la 30 de metri de poarta adversă, a pătruns și a șutat din colțul careului, lateral dreapta, la colțul lung. Dinu a respins mingea în față, la Coman, acesta a  șutat dar a fost blocat de Gavrilă și mingea a sărit până la 25 de metri de unde Băluță a reluat multe peste poartă. Un minut mai târziu Belciu a șutat de la 17 metri perpendicular pe poartă, Alin Mihai a respins în lateral și Burlacu a reluat din doi metri lateral dreapta peste poartă. 

În minutul 62 Chirilă a executat o lovitură liberă de la 25 de metri perpendicuar pe poartă, iar Alin Mihai a respins în lateral de lângă bară, deși putea să prindă mingea care a ajuns la nou intratul Ilie Horja, iar acesta a trimis în fața porții însă Bădilaș a degajat. În minutul 65 Vraciu a reluat pe spate din 7 metri, Mihai a respins în față, iar Preda a degajat și a îndepărtat pericolul pentru moment. În minutul 67 Sava a scăpat pe contraatac, a intrat în careu și a șutat de la 14 metri, la colțul lung, dar pe lângă poartă. În minutul 72 Necoară a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral dreapta, a centrat pe bara a doua, iar Sava a trimis cu capul pe lângă poartă. 

În minutul 73 Alexandru Zaharia a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault la Coteț și gazdele au rămas în 10 oameni, ceea ce părea că le va ușura celor de la Ianca misiunea de a apăra rezultatul și de a obține cele 3 puncte. În minutul 76 Sava a făcut o cursă pe partea stângă, a intrat în careu și a trimis în fața porții, dar Vișinar a degajat în corner. În minutul 81 Necoară a executat o lovitură liberă și a trimis în mijlocul careului, portarul Dinu a ieșit și a boxat defectuos și mingea a ieșit în corner. 

În minutul 82 portarul Alin Mihai s-a dus să bată o lovitură liberă din apropierea colțului terenului, dar a degajat greșit în centru, la 30 de metri, direct în piciorul lui Ilie Horjea, care mirat de cadoul primit s-a grăbit și a șutat pe lângă poarta goală. Un minut mai târziu Postolea a încercat să pătrundă spre careul gazdelor dar a fost faultat la 24 de metri ușor lateral stânga. Necoară a executat lovitura liberă, dar mingea a trecut peste poartă. 

În minutul 88 pe fondul unor atacuri în valuri ale gazdelor, Ilie a pătruns pe partea stîngă a intrat în careu până aproape de linia de fund și a centrat în centru, de unde Tofan a preluat, l-a driblat pe Dima și a șutat de la 8 metri, pe colțul lung, portarul Mihai fiind surprins stană de piatră lângă bara de la colțul scurt, 1-1. În minutul 90 același Tofan a șutat de la 17 metri, dar Mihai a reținut, însă a acuzat o accidentare la picior și a aruncat mingea în lateral, iar Bădilaș a trimis în aut, evitând un corner stupid. 

În minutul 90+2 gazdele au dat lovitura de grație. Ilie a traversat terenul în diagonală, fără ca cineva să-l jeneze, a intrat în careu și a întors la 6 metri pentru Sevastian, care atrecut de Gorgovan și a șutat din unghi pe colțul scurt, Mihai a respins ca la handbal cu piciorul, mingea a ajuns la Ilie care a șutat din 6 metri, cu toată opoziția lui Preda, în colțul din dreapta portarului Mihai, rămas pe picioare lângă bara din colțul opus, 2-1 pentru Aerostar.

Astfel s-a scris soarta unui meci pe care Viitorul Ianca l-a avut în mână, având și câteva situații de a marca golul doi și să închidă meciul, dar dorința gazdelor pe final de a câștiga a fost atât de mare încât au reușit să întoarcă rezultatul și în inferioritate numerică. 

Viitorul Ianca: A. Mihai – Coteț, Preda, Postolea, Necoară – Băluță, Dan Popa, M. Dima, Bădilaș – Sava (min. 88 R. Cristea), M. Coman (min. 90+1 Gorgovan).  Antrenor: Victor Olenic

În celălalt meci din seria a II-a a Ligii a 3-a jucat vineri după amiază, metalul buzău a învins cu 5-0 pe Dinamo Bacău.

Exit mobile version