Viitorul Ianca a câștigat cu 3-0 la Chiscani, după ce gazdele au ratat două lovituri de la 11 metri în prima repriză

Viitorul Ianca a obținut pe terenul celor de la Sportul Chiscani a treia victorie consecutivă din sezonul de primăvară, lasând echipa antrenată de Daniel Pleșa fără niciun punct la finalul sezolului regulat. În prima repriză gazdele au beneficiat de două lovituri de la 11 metri, ratate de Moise și Sima, iar în repriza a doua oaspeții au controlat jocul și au marcat de trei ori chiar dacă din minutul 56 au avut un jucător eliminat. Nici Sportul Chiscani nu a terminat în efectiv complet, jucând și ei din minutul 83 cu un jucător mai puțin.

În minutul 8 Sportul Chiscani a avut un prim șut la poartalui Mihai, dar execuția lui Moise, de la 22 de metri, a trecut mult peste poarta oaspeților. În minutul 11, Băluță a combinat cu Radu și a centrat din partea stângă, aproape de linia de fund a terenului, la prima bară, de unde Iorga a reluat cu capul, însă mingea a lovit bara și a ieșit în aut de poartă. În minutul 15 Mohoriță a primit o pasă în adâncime, în careu, dar în loc să încerce ul lob peste portar a șutat în acesta. 

În minutul 25 Marius Dima a executat o lovitură liberă de la 28 de metri, peste zid, dar mingea a trecut puțin peste poarta apărată de Tunea. În minutul 27 Moise a executat o lovitură liberă din lateral dreapta și a centrat în careu, unde Preda l-a faultat pe Izvoranu și arbitrul Ștefăniță Dănilă a dictat penalty și i-a arătat și acrtonașul galben căpitanului celor de la Ianca. Silviu Moise a executat lovitura de la 11 metri, dar a trimis jumătate de metru pe lângă bară. 

În minutul 30 Moise a recuperat o minge în terenul advers și i-a pasat în stânga lui Izvoranu, dar acesta a intrat în unghi și a șutat pe colțul scurt, pe lângă poartă. În minutul 32 Crăciun i-a trimis o pasă în adâncime lui Băluță, acesta a driblat portarul, dar și-a prelungit prea mult mingea, a intrat în unghi și nu a mai reușit nici măcar să centreze, minge aieșind în aut de poartă. În minutul 39 Dima a executat o lovitură liberă de la peste 30 de metri, a trimis mingea în careu, Alin Radu a recentrat în fața porții, cu capul, mingea a fost deviată de la 6 metri de Ciucureanu, pentru Dan Popa, dar șutul acestuia de la 10 metri a trecut peste poarta lui Tunea. 

În minutul 44 Mohoriță a pătruns spre poarta oaspeților și a trimis o pasă filtrantă, în careu, pentru Izvoranu, dar acesta a fost lovit din spate de Preda, iar arbitrul de centru a dictat penalty pentru Sportul Chiscani. De data aceasta lovitura de la 11 metri a fost executată de Sorin Sima, care a șutat în stânga portarului, dar Alin Mihai a respins, apoi Coteț a deviat în lateral și centrarea lui Mohoriță a fost prea puternică, iar faza de atac a gazdelor s-a încheiat. După o repunere de la margine, Dima a trimis o minge lungă în față, pentru Alin radu, care a scăpat singur cu Tunea, dar și-a prelungit prea mult mingea și portarul gazdelor a ieșit și a reținut Astfel, scorul la pauză a rămas 0-0.

La reluare, echipa din Ianca a vrut să nu mai tărăgăneze lucrurile și în minutul 47 a deschis scorul. Iorga a luat o acșiune pe cont propriu, a intrat în careu în partea stângă și a șutat de la 8 metri, pe colțul scurt, 0-1.

Din minutul 56 Viitorul Ianca a rămas în 10 jucători de câmp după eliminarea lui Leonard Coteț, care a primit direct cartonașul roșu la o fază la care Moise ar fi meritat un galben pentru intrarea la minge, iar Coteț l-a lovit în încercarea de a sări și a evita contactul cu jucătorul de la Chiscani. În minutul 64 Ciucureanu a șutat de la 22 de metri, dar Tunea a reținut. 

În minutul 65 Ciucureanu a bătut o lovitură liberă din lateral stânga, a centrat în fața porții, iar Dan Popa, nemarcat, a reluat din 6 metri, cu capul, în poarta lui Tunea, 0-2. 

În minutul 72 Crăciun a primit o pasă la 18 metri de poartă, dar șutul său fără preluare a fost respins în corner de portarul gazdelor. Lovitura de la colț a fost bătută de Ciucureanu, care a centrat pe partea opusă, la Crăciun, iar șutul acestuia din lateral stânga a fost repins de portarul Tunea, iar Potor a îndepărtat pericolul degajând până în terenul advers. 

În minutul 75 Băluța a pătruns pe stânga șia încercat un șut din colțul careului, mingea a fost deviată de un apărător al gazdelor și a ajuns la Alin radu, care de la 14 metri a șutat puțin pe lângă poartă. În minutul 78 Silviu Moise a executat o lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga și a trimis direct pe poartă, dar Mihai a scos în corner, de sub transversală. În minutul 83 Potor a văzut al doilea cartonaș galben și echipa din Chiscani a terminat meciul în zece. 

În minutul 90+4 Iordache a combinat cu Crăciun și a pătruns în careu, dar a fost împins de Tarozzi și arbitrul a dictat penalty pentru Viitorul Ianca. Tot Iordache a executat lovitura de pedeapsă, a șutat pe centru, iar portarul s-a aruncat în stînga, și a marcat pentru 0-3, după care arbitrul a fluierat finalul meciului.

Sportul Chiscani: Tunea – Scarlat, M. Pascu, Scarlat (min. 62 Petrescu), S. Sima – Potor, Tarozzi, Moise (min. 87 Ioniță), Izvoranu (min. 87 Sloată) – Mohoriță (min. 79 V. Cozman), Dănăilă. Antrenor: Daniel Pleșa

Viitorul Ianca:  A. Mihai – Iordache, Preda, D. Popa, L. Coteț – M. Dima, A. Crăciun (min. 87 Gorgovan), Ciucureanu (min. 76 G. Chihaia), L. Iorga (min. 90+2 Cazacu) – A. Radu (min. 87 R. Cristea), R. Băluță. Antrenor: Victor Olenic

Viitorul Ianca a încheiat sezonul regulat pe locul 6, cu 28 de puncte, iar Sportul Chiscani pe ultimul loc, fără niciun punct. În prima etapă din play-out, Viitorul Ianca va juca sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 17.00, pe teren propriu, cu CS Făurei, iar Sportul Chiscani va juca în deplasare la Sporting Liești.


Exit mobile version