Viitorul Cireșu este campioana Ligii a 4-a

Sâmbătă, 1 iunie, pe terenul Mircea Ceicu din comuna Traian, s-a desfășurat ultimul meci din acest sezon al Ligii a 4-a, la fotbal, unul decisiv pentru desemnarea câștigătoarei titlului de campioană județeană. Viitorul Cireșu s-a impus în fața celor de la Victoria Traian, scor 1-2 (1-1) și a devenit în premieră campioana județului Brăila. În această ultimă etapă din play-off, s-a disputat în devans, miercuri, 29 mai, meciul dintre ACS Comunal Cazasu și Daous Dava Brăila, iar partida dintre Sportul Chiscani și Viitorul Galbenu nu s-a disputat deoarece echipa din Galbenu nu s-a prezentat la meci. Golgheterul acestei ultime etape a fost Auraș Crăciun, de la Daous Dava Brăila, autor a 4 goluri.

Tribunele terenului din comuna Traian au fost neîncăpătoare la derby-ul Ligii a 4-a, dintre Victoria Traian și Viitorul Cireșu, un meci în care echipa vizitatoare avea nevoie de minim o remiză pentru a câștiga titlul de campioană județeană. Gazdele au avut o situație de gol în debutul partidei, la o ieșire neinspirată a portarului Matei, care a reținut mingea în doi timpi. La doar un minut oaspeții puteau deschide scorul, Niță a primit o pasă la marginea careului, a preluat și a șutat cu stângul la colțul scurt, dar Ursea a respins și mingea a lovit bara și apoi a ieșit în corner. În minutul 13, în urma unui corner de pe dreapta, mingea a ajuns pe partea opusă, în colțul careului de 16 metri, la Cristi Pascu, care a șutat la poartă iar Orășanu, din 6 metri, a deviat mingea cu capul sub transversala porții apărate de Gabi Matei, 1-0.  

Ioan Șerbănescu a avut un șut de la 18 metri, spre bara din dreapta, dar portarul Ursea a avut o intervenție salvatoare și a respins mingea în lateral. Peste câteva minute, același Șerbănescu a primit o minge la marginea careului, poziție centrală, dar șutul său a fost prea slab pentru a-i pune probleme portarului gazdelor.

În minutul 30 Marius Mocanu a centrat în careu, mingea a fost deviată către bara a doua, iar Ioan Șerbănescu a șutat din 10 metri, pe colțul lung, aproape de vinclu, 1-1.

Gazdele au mai avut câteva situații de a trece din nou la conducere, dar șuturile lui Buzatu și Goleanu nu au nimerit cadrul porții. În minutul 45, după o ieșire precipitată a portarului celor de la Cireșu, Buzatu a intrat în careu, dar și-a închis unghiul și a șutat în plasa laterală în loc să scoată mingea la 11 metri, unde Goleanu era liber și putea înscrie în poarta goală, astfel că la pauză scorul a rămas egal, 1-1.

În repriza a doua gazdele au dominat mai mult, dar fără a mai pune mare pericol poarta apărată de Matei. În ultimul sfert de oră oaspeții au avut o primă situație de a marca. Mai întâi, la o centrare în careu, Niță a reluat cu capul din 6 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Gazdele au avut și ele o șansă de a marca golul victoriei, la o lovitură liberă de la circa 20 de metri, executată de Moldoveanu, portarul Matei a parat, dar a scăpat mingea în față, apoi a fost faultat de un jucător al gazdelor. În minutul 80 Mîță a șutat de la circa 30 de metri, dar portarul Ursea a deviat mingea care se ducea în vinclu, în corner. În minutul 86, Chirpac a fost faultat în careu și Alexandru Cotigă a transformat lovitura de la 11 metri, cu un șut pe jos, chiar dacă portarul gazdelor a ghicit colțul, 1-2 în minutul 87. Oaspeții puteau să mai înscrie o dată, dar șutul de la distanță al lui Mihai Popa a trecut puțin peste transversală. Viitorul Cireșu s-a impus pe terenul celor din comuna Traian cu 2-1 și este campioana sezonului competițional 2023/2024.

Miercuri, pe terenul din comuna Cazasu s-a jucat meciul dintre ACS Comunal Cazasu și Daous Dava Brăila, încheiat cu scorul de 4-9 (0-2). Pentru gazde au marcat: Stănel Ion (57), Petru Andronache (75, 88), Urmeș (86). Golurile celor de la Daous Dava Brăila au fost marcate de: Auraș Crăciun (11, 53, 61, 90), Sergiu Simion (43, 54, 78), Ionel Dima (67) și Gabi Novac (73).

Meciul dintre Sportul Chiscani și Viitorul Galbenu a fost omologat cu scorul de 3-0.

Clasament final play-off: 1. Viitorul Cireșu – 54 de puncte, 2. Victoria Traian – 51 de puncte, 3. Sportul Chiscani – 32 de puncte, 4. Daous Dava Brăila – 30 de puncte, 5. Viitorul Galbenu – 24 de puncte, 6. ACS Comunal Cazasu – 16 puncte.

Sâmbătă, 8 iunie, Viitorul Cireșu și Victoria Traian se vor întâlni în finala Cupei României – faza județeană.

Viitorul Cireșu va juca barajul de promovare în Liga a 3-a, cu campioana județului Tulcea, Pescărușul Sarighioi. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 16 iunie 2024, ora 18:00, respectiv 23 iunie 2024, ora 17:30.

Exit mobile version