Video: Protest al cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământ

Aproximativ 2.000 de protestatari, cadre didactice şi personal auxiliar din învăţământul brăilean, au participat, joi, începând cu ora 11.00, la un marş de protest, organizat în Brăila, pe traseul ISJ Brăila – Prefectura Brăila. Profesorii au fost însoţiţi pe timpul marșului și de câteva grupuri de elevi, care susțin revendicările cadrelor didactice.

Marşul, organizat de Sindicatul Învăţământ Brăila „Corneliu Gheorghe Carinca”, s-a desfăşurat între orele 11,00-12,00 şi a pornit din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi s-a desfăşurat pe traseul Bulevardul Al. I Cuza – Calea Călăraşilor, cu punct de sosire platoul din faţa Palatului Administrativ. După ce au ajuns în fața sediului Prefecturii, o delegație a protestatarilor a urcat în prefectură unde s-au întâlnit cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. 

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum: „Fără educaţie, pierim ca naţie!”, ”Demnitate!”, „Vrem salarii decente în educaţie”, „N-o să cedăm!”, „Opriţi bullyingul statului asupra profesorilor!”, „Noi nu furăm, educăm!”, „Şi profesorii au copii!”, au suflat în fluiere şi vuvuzele pe timpul marşului. 

„Suntem în a treia săptămână de protest. Este greu şi pentru noi, dar şi pentru elevi, mai ales pentru cei din clasele terminale. Elevii şi părinţii ne-au înţeles şi sunt alături de noi. Ne dorim să revenim cât mai repede la catedră, dar guvernanţii nu ne lasă. Ne dorim să fim respectaţi, ne dorim salarii decente. La ora actuală, un profesor debutant câştigă 2.400 lei net pe lună, vrem ca în viitoarea Lege a salarizării salariul profesorului debutant să pornească de la salariul mediu brut pe economie, respectiv de la 4.000 de lei/lună”, a spus Radu Cătălin, liderul Sindicatului Învăţământ Brăila.

Liderul sindicatului învățământului brăilean a precizat că la acest moment procentul celor care susțin continuarea grevei este de 78%, chiar dacă în ultimele zilei numărul greviștilor a mai scăzut. După acest protest, la sediul Sindicatului, a fost convocat Consiliul Director, cu toți liderii de sindicat din unitățile de învățământ din județul Brăila pentru a lua o decizie în privința continuării sau nu a grevei generale. 

Exit mobile version