Video: Aproximativ 1500 de sindicaliști din învățământ au pichetat astăzi Prefectura Brăila

Aproximativ 1500 de membri ai Sindicatului învățământului brăilean au participat luni, 29 mai, între orele 11-13, la mitingul organizat pe platoul din fața Palatului Administrativ din municipiul Brăila, în semn de protest față de modul în care a răspuns Guvernul revendicărilor angajaților din domeniu, aflați în grevă generală din 22 mai.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum „Fără profesori, lumea nu ar avea clasă!”, „Noi nu furăm, educăm!”, „Ne dorim să fim la școală, dar Guvernul nu ne lasă!” și au avut fluiere și vuvuzele pe care le-au folosit din plin în cele două ore de desfășurare a mitingului.

Cătălin Radu, liderul Federațiilor Sindicatelor din Învățământ ”Spiru Haret” Brăila, a declarat că în județul Brăila au susținut ideea grevei generale 3260 de sindicaliști, reprezentând personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Procentul de la care s-a pornit în prima zi de grevă generală a fost de 84,84% și s-a ajuns în prezent la peste 85%, dar în această perioadă au fost colegi care au mai aderat la grevă, dar au fost și care au renunțat. 

”Astăzi, 29 mai 2023, la o săptămână de la declanșarea grevei generale, suntem în fața Prefecturii Brăila. Suntem mulți și uniți! Suntem aici, în loc să fim în sălile de clasă, în loc să fim în incinta unităților de învățământ pentru a încheia un nou an de învățământ la clasele terminale. Nu suntem în sălile de clasă, nu suntem în școlile noastre, pentru că guvernanții României nu vor. Noi ne-am cerut drepturile noastre, am cerut să fim respectați, am cerut să ni se redea demnitatea de profesor, de cadru didactic, de personal didactic auxiliar, de personal nedidactic și știți cu toții ce răspuns am primit!”, a spus Cătălin Radu.

La această acțiune de pichetare a Prefecturii Brăila au fost prezenți membrii de sindicat de la majoritatea grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Brăila, dar și din majoritatea localităților din județ.

Marți, 30 mai, circa 50 de membrii de sindicat vor pleca la București, la un miting organizat la nivel național.

Exit mobile version