Victorie previzibilă pentru Dunărea Brăila în meciul cu Măgura Cisnădie

Miercuri, 21 februarie, s-au jucat 6 meciuri din etapa a 17-a a Ligii Florilor, etapă care nu a produs nicio surpriză. HC Dunărea Brăila a întâlnit pe Măgura Cisnădie în fața căreia a reușit să câștige cu 25-21 (14-10), după un meci în care nu s-a pus nicio clipă problema câștigătoarei.

Brăila a început în forță și a condus cu 6-0. Handbalistele de la Cisnădie au marcat primul gol abia în minutul 11, prin Bardac. În minutul 17 Dunărea s-a distanțat la 8 goluri, scor 11-3, după două goluri marcate de Udriștioiu, intercalate și cu o ratare a căpitanului echipei brăilene. Brăila a mai avut o dată 8 goluri avans, la scorul de 12-4, când a marcat Liscevic. Galinska a marcat pentru 12-5. A urmat o fază v-a rămâne o enigmă. Oaspetele au trimis o minge în aut. Andreea Popa a repus și a lansat-o pe Schmelzer, care a prins mingea și a aruncat de pe 6 metri, trimițând mingea în poartă. Tabela s-a modificat și s-a anunțat gol pentru Brăila. Roșu a marcat pentru oaspete, apoi Liscevic a înscris și ea, dar golul a fost anulat pentru ”dublu dribling”. După ce a fost anulat golul lui Liscevic, tabela s-a modificat din nou, și s-a mai scăzut un gol în dreptul Brăilei, acesta fiind golul înscris de Schmelzer, care nu figurează nici pe foaia de joc, deși assist-ul lui Popa a rămas. Măgura a mai marcat de două ori prin Galinska și s-au apropiat la 4 goluri pe tabela de marcaj. Gomes da Rocha și Munhoz Araujo au marcat pentru Brăila, dar ultimele două goluri ale primei reprize au aparținut oaspetelor și scorul la pauză a fost 14-10, după 30 de minute în care Șerban a avut 9 intervenții reușite, dintre care și o aruncare de la 7 metri apărată la scorul de 1-0.

După pauză, Dunărea a marcat primele două goluri, prin Liscevic și Kanaval, iar Măgura a marcat din nou târziu, în minutul 37. Brăila a avut 7 goluri avantaj în minutul 41, după un gol marcat de Udriștioiu, dar în minutul 52 Galinska a redus din nou diferența la 4 goluri, scor 21-17. Liscevic a marcat apoi pentru Dunărea, când echipa brăileană se afla în dublă inferioritate numerică, iar Schmelzer a mărit diferența la 6 goluri. Ultima dată când Brăila a condus cu 6 goluri a fost la scorul de 24-18, în minutul 55. Până la final Dunărea a mai marcat un singur gol, prin Venancio, iar oaspetele au înscris de trei ori și rezultatul final a fost 25-21, asta deși în inimile spectatorilor din tribune scorul a fost 26-21, pentru un gol care nu a mai apărut pe foaia de joc deși nimeni nu a văzut că nu ar fi fost validat golul lui Schmelzer. E o situație care nu se prea întâlnește pe un teren de handbal, mai ales la un meci de seniori.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Francielle Gomes da Rocha – 5 goluri (toate de la 7 m), Kanaval 4, Udriștioiu -3, Liscevic -3, Gonzalez -2, Popa -2, Jezic -2, Araujo -2, Schmelzer -2, Venancio -1. Au mai jucat: Șerban -11 intervenții, Teodorescu -2 intervenții, Quintino, Mohamed, Lupei.

După 17 etape, HC Dunărea este pe locul 4 cu 40 de puncte, iar în etapa viitoare, sâmbătă, 9 martie, de la ora 17.30, va juca în deplasare, cu Rapid București.

Exit mobile version