Victorie pentru Dunărea Brăila în prima etapă a returului

Duminică seara, în Sala Polivalentă din Brăila, HC Dunărea Brăila a întâlnit pe Măgura Cisnădie, în etapa a 14-a din Liga Florilor, prima a returului. Handbalistele de la Dunărea s-au impus cu 25-15 (13-8), după un meci cu multe ratări și greșeli pe faza de atac de partea ambelor echipe, dar apărarea brăileană și portarul Elena Șerban au fost la înălțime, fiind primul meci din acest sezon în care au primit mai puțin de 20 de goluri. de la jumătatea reprizei a doua antrenorul Costică Buceschi nu a mai putut conta pe Severin, care a primit cartonașul roșu pentru trei eliminări.

Dunărea Brăila a dominat meciul de la cap la coadă, cele două echipe fiind la egalitate doar de două ori, la 1-1 și 2-2, după care Severin a marcat 3 goluri pentru Dunărea și diferența s-a majorat la 3 goluri, 5-2 în minutul 7. În minutul 23, după două goluri marcate de Balog, Brăila s-a distanțat la 6 goluri, scor 11-5. Liscevic a dus diferența la 7 goluri, scor 13-6, în minutul 27, dar până la pauză Măgura a mai marcat de două ori, prin Gariaeva, și scorul la pauză a fost 13-8. 

În debutul reprizei a doua Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Pessoa, după care Dunărea a marcat prin Balog și Liscevic. În minutul 39 Gomes Da Rocha a marcat pentru 18-9, apoi pentru oaspete au marcat Bardac și Roșu și în minutul 41 scorul era 18-11. În minutul 50 Gonzalez Alvarez a dus Brăila la un avans de 11 goluri pe tabela de marcaj, în timp ce Măgura a marcat următorul gol abia în minutul 54, 22-12, asta deși au avut momente în care Cisnădie a avut și superioritate numerică, în care Brăila s-a apărat doar cu 4 jucătoare. Dunărea a mai avut de 3 ori 11 goluri avantaj până la final, dar ultimul gol al meciului a fost marcat de Bardac, cu 10 secunde înaintea finalului de meci. 

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Udriștioiu -4 goluri, Liscevic -4, Gomes Da Rocha -4, Gonzalez -4, Severin -3, Balog -3, Sazdovska -2, Fais Munhoz Araujo -1. Au mai jucat: Șerban – 12 intervenții, Pessoa -2 (ambele la aruncări de la 7 m), Caraman – portari, Mamic, De Souza, Venancio, Quintino, Lavko. 

După 14 etape, Dunărea Brăila este pe locul 6, cu 25 de puncte, iar etapa viitoare va juca în deplasare la HC Zalău.

Exit mobile version