Victorie mare pentru Dunărea Brăila la Cisnădie

HC Dunărea Brăila a obținut o victorie muncită și meritată în deplasarea de la Măgura Cisnădie, după un meci cu două reprize diametral opuse ca evoluție a celor două echipe. Fetele lui Aurelian Roșca au învins la Cisnădie cu 26-25 după ce la pauză au fost conduse cu 16-17.

Primul gol al meciului de la Cisnădie a fost marcat de Elena Dache, apoi gazdele au marcat de 3 ori la rând. Meciul a continuat să fie echilibrat, gazdele reușind să se mai distanțeze la două goluri în câteva rânduri, iar în minutul 28 diferența s-a mărit la trei goluri, scor 17-14. Brăila a marcat pe final de repriză de două ori prin Dmitrovic, ambele de la 7 m, și după 30 de minute scorul a fost Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila 17-16.

Repriza a doua a fost una mult mai săracă în goluri, ambele echipe organizându-și mai bine apărările, iar Brăila a avut mai mult noroc în atac și a ratat mai puțin. Pe fondul a două ratări de la 7 metri ale gazdelor, Brăila a trecut în avantaj în minutul 35, scor 17-18. Gazdele au revenit la conducere în minutul 43, scor 21-20, după care Czeczi și Dmitrovic a înscris pentru Brăila care a revenit în avantaj.

În minutul 53 Ada Moldovan a marcat pentru 24-23, dar în minutul 57 Dmitrovic a marcat din nou pentru 24-25. La acest scor Brăila a jucat cu doar 3 jucătoare pe semicerc, dar gazdele nu au profitat de acest enorm avantaj și au ratat prin Ujkic, care a aruncat pe lângă poarta apărată de Razum. Predoi a egalat la 25 în minutul 59, dar Dmitrovic a marcat cu o aruncare de la distanță pentru 25-26, care avea să fie și golul victoriei pentru că în ultimele 50 de secunde gazdele nu au trecut de barajul făcut de fetele de la Dunărea și nu au reușit să găsească culoarul spre poarta lui Razum, una dintre eroinele acestui meci, cu cele 3 aruncări de la 7 metri apărate.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Marina Dmitrovic -11 goluri (8 de la 7 m), Alina Czeczi -7 (1 de la 7 m), Elena Dache -4, Tamires Morena -1, Bojana Milic -1, Bianca Tiron -1, Nicoleta Safta -1.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Ada Moldovan – 10 (4 de la 7 m), Smbatian – 4, Panici -3, Predoi -3, Tănăsie -2, Crăciun -2 și Ujkic -1.

După 4 etape HC Dunărea Brăila se află pe locul 7 cu 6 puncte. Etapa viitoare ehipa brăileană va primi vizita celor de la CSU Cluj Napoca.

Exit mobile version