Victorie la scor pentru HC Diunărea Brăila în returul lui Valur Reykjavik

Sâmbătă după amiază, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, s-a jucat meciul retur din EHF European League, dintre HC Dunărea și Valur Reykjavik. Echipa brăileană s-a impus fără drept de apel, după o repriză secundă excelentă, cu scorul de 30-14 (14-8).

Meciul a fost la discreția echipei antrenate de Jan Lesie Lund, care a reușit să se distanțeze pe finalul reprizei întâi, apoi în repriza a doua diferența de scor s-a mărit până la 16 goluri, diferență înregistrată și la finalul partidei.

În prima repriză Brăila a deschis scorul abia în minutul 3, prin Gonzalez, iar la jumătatea reprize diferența a ajuns pentru prima dată la 4 goluri, scor 8-4. Islandezele s-au apropiat la două goluri, 9-7, în minutul 23, dar până la pauză Brăila a mai marcat de 5 ori și a primit un singur gol, astfel că la finalul primelor 30 de minute scorul a fost 14-8.

Brăila a început în forță repriza secundă, cu cinci goluri marcate în primele șase minute. fără să primească vreunul. Abia în minutul 37 Magnúsdóttir a marcat primul gol al oaspetelor din partea a doua. Acestea au mai legat duă goluri și au redus ecartul la 8 goluri, 19-11 în minutul 42. Handbalistele de la Dunărea s-au trezit și au marcat de cinci ori fără să primească gol și să se distanțeze la 13 goluri, în minutul 48. Gestsdóttir a oprit iureșul Brăilei, care de la jumătatea reprizei a doua a jucat cu cinci românce pe teren. Quintino a marcat apoi de două ori pentru Dunărea, Gestsdóttir a înscris pentru islandeze, apoi Balog, Lupei și din nou Balog au înscris pentru trupa lui Lund și au dus diferența la 16 goluri, scor 29-13, în minutul 57. Oaspetele au marcat apoi golul 14, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de Zivkovic, 30-14.

Pentru HC Dunărea au marcat: Zivkovic -5 goluri (3 de la 7m), Gonzalez -4, Araujo -3, Liscevic -3, Balog -3, Quintino -3, Kanaval -2, Lupei -2, Udriștioiu -2, Schmelzer -1, A. Popa -1, Severin -1 (1 de la 7 m). Au mai jucat: Trusova (6 intervenții), Șerban (7 intervenții), De Souza, Venancio,

HC Dunărea Brăila va juca în turul 3 al EHF European League cu Borussia Dortmund, primul meci în deplasare, pe 11/12 noiembrie, iar returul, o săptămână mai târziu, la Brăila.

Miercuri, 4 octombrie, de la ora 17.30, HC Dunărea va juca în etapa a 6-a, în deplasare, cu Minaur Baia Mare. După această etapă campionatul se va întrerupe pentru meciurile echipelor naționale, din preliminariile europenelor de anul viitor, care vor avea loc în Austria, Ungaria și Elveția. România va juca pe 11 octombrie, de la ora 17.30, la Mioveni cu Bosnia-Herțegovina și pe 14 octombrie, de la ora 18, în deplasare cu Grecia la Kozani. Pentru aceste meciuri, de la HC Dunărea Brăila au fost convocate Elena Șerban, Nicoleta Balog și Andreea Popa.

Exit mobile version