Actualitate

Vezi cum vor începe școlile din Brăila cursurile. Colegiul Bălcescu, Liceul din Făurei și Școala gimnazială Viziru vor începe cursurile exclusiv online

Vezi cum vor începe școlile din Brăila cursurile. Colegiul Bălcescu, Liceul din Făurei și Școala gimnazială Viziru vor începe cursurile exclusiv online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a aprobat prin Hotărârea nr. 35/10 septembrie 2020, scenariul de funcţionare pentru unitățile de învăţământ din județul Brăila pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Potrivit acestei hotărâri, acolo unde există unități de învățământ cu personalitate juridică care au arondate structuri de învățământ la care se prezintă elevi din localități cu o rată a incidenţei cumulate între 1 – 3/1.000 locuitori, se va aplica scenariul 2.

Astfel, cu excepția Colegiului Național Nicolae Bălcescu, unde Consiliul de Administrație a luat decizia de a începe cursurile exclusiv online, toate celelalte unități de învățământ din municipiu vor începe anul școlar pe scenariul 2, care prevede ca o parte din elevi să fie prezenți efectiv la cursuri, iar ceilalți vor participa online.

În județ, școala gimnazială Viziru și Liceul Teoretic George Vâlsan din Făurei, vor începe cursurile pe scenariul 3, care presupune desfășurarea orelor doar în sistem online.

Pe scenariul ”verde”, cu toți elevii prezenți la clase, își vor desfășura cursurile elevii de la școlile din localitățile: Cazasu, Chiscani, Ciocile, Cireșu, Tătaru, Frecăței, Galbenu, Gemenele, Gradiștea, Gropeni, Școala ”Spiru Haret” Însurăței, Jirlău, Mărașu, Movila Miresii, Racovița, Râmnicelu, Romanu, Scorțaru Nou, Siliștea, Stăncuța, Surdila Greci, Șuțești, Tichilești, Traian, Ulmu, Unirea, Vădeni, Victoria, Vișani și Zăvoaia.

Pe scenariul galben, cu sistem hibrid de începere a anului școlar, sunt unitățile școlare din: Dudești, Drogu (inclusiv grădinița din Zamfirești), cele două licee din orașul Ianca, Liceul Nicolae Titulescu din Însurăței, școala din Lanurile, grădinița din Băndoiu (comuna Mărașu) și școala și Grădinița din satul Țăcău (comuna Mărașu), liceul Matei Basarab din Măxineni, școla din Mircea Vodă, Roșiori, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca, Tudor Vladimirescu, Tufești, Valea Cânepii și Baldovinești.

Scenariul 2, pe zona ”galbenă”, presupune ”Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”.

Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar au obligaţia implementării acţiunilor şi măsurilor de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice, de predare şi instruire în noul context epidemiologic, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Măsurile și acțiunile de prevenire și combatere a infectării cu virusul SARS-CoV-2 și anume: termometrizarea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, dezinfecție, asigurarea circuitelor separate de intrare/ieșire, măști de protecție, viziere (opțional), distanțare fizică/sanitară, educație sanitară în clasă etc. sunt în sarcina unităţilor de învăţământ.

Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila privind scenariul de funcţionare, pe parcursul anului şcolar, se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •