Vernisajul expoziției de desene „La pas prin Bălțile Brăilei”, organizat de Muzeul Brăilei la Galeria ”Gheorghe Naum”

Muzeul Brăilei „Carol I” și Asociația Culturală Cinefeel vă invită vineri, 13 ianuarie, începând cu ora 12.00, în spațiul Galeriei „Gheorghe Naum” din Piața Traian nr. 3 (intrarea prin Calea Galați) la vernisajul expoziției de desene „La pas prin Bălțile Brăilei”.

Expoziția unește pe simeze lucrările a 157 de tineri, elevi în școlile gimnaziale din comunele situate de-a lungul Dunării: Mărașu, Frecăței, Chiscani, Tichilești și Gropeni din județul Brăila și elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” și Liceul de Arte „Hariclea Darclée”.

Parte din proiectul cu același nume, expoziția reprezintă o formă de implicare a tinerilor în discuția asupra problemelor de mediu cu care lumea noastră se confruntă. Lucrările lor transmit mesaje de îngrijorare, ce urmăresc să îndrepte atenția și eforturile întregii comunități către protejarea mediului înconjurător.

Evenimentul va fi prezentat de Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Secției Artă, și Cristian Lalu, conservator în cadrul Secției Științele Naturii, ale Muzeului Brăilei „Carol I”.

Vă așteptăm la pas prin galerie, cu cald și nerăbdare!

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00, până pe 29 ianuarie 2023.

„La pas prin Bălțile Brăilei” este un proiect de participare a tinerilor la viața democratică, finanțat prin Programul Erasmus+.

Grafica afișului: Alina-Ruxandra Mircea, Șef Secția Artă

Exit mobile version