Vasile Varga, deputat PNL: ”Taxa de intrare în București este discriminatorie și afectează zeci de mii de români”

Intenția de a introduce o taxă sub formă de vinietă pentru intrarea în Capitală a mașinilor care nu sunt înmatriculate în București și în județul Ilfov este discriminatorie pentru zeci de mii de români care au treabă în Capitala României, este de părere deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga. Parlamentarul brăilean susține că noua taxă solicitată de primarul Gabriela Vrânceanu Firea este, de fapt, un nou bir pentru cei care sunt nevoiți să se deplaseze în București, de cele mai multe ori de nevoie, nu de plăcere. 

Ce vină au brăilenii care trebuie să meargă în București pentru anumite servicii medicale? Ce vină au brăilenii care ajung în București în căutarea unui loc de muncă, pentru că în județul Brăila nu mai au unde munci? Sau ce vină au brăilenii că trebuie să meargă la București, la copiii lor, studenți sau, pur și simplu, în interes de afaceri?”, se întreabă, indignat, deputatul liberal de Brăila, Vasile Varga.

În opinia acestuia, noua taxă, ce ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, este menită să acopere, în  realitate, găurile din bugetul local al Primăriei Capitalei, ca urmare a managementului dezastruos din ultimii trei ani.

Administrația PSD a cheltuit banii bucureștenilor și acum vor să bage mâna în buzunarele tuturor românilor. Prin această nouă taxă, zecile de mii de români care merg la București repară greșelile Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, care a consumat fără noimă fondurile bucureștenilor. Așa înțelege PSD să-i protejeze  pe români. Au spus mereu că nu vor mări taxele și impozitele, că nu vor introduce alte taxe, dar, de fapt, sub o formă mascată, pun o presiune din ce în ce mai mare pe veniturile oamenilor, pentru că au ajuns la fundul sacului. Guvernul PSD – ALDE a devenit campion la contractarea de împrumuturi externe la cele mai mari dobânzi de pe piața interbancară și este, pe zi ce trece, tot mai puțin credibil”, este opinia deputatului Vasile Varga.

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe data de 30 septembrie, iar deputatul liberal Vasile Varga speră ca presiunea societății civile să fie suficient de puternică pentru ca acest proiect să nu întrunească votul majorității consilierilor locali ai Capitalei.

Exit mobile version