Val de căldură persistent, disconfort termic ridicat

ANM a emis o avertizare meteo cod galben pentru un val de căldură persistent, disconfort termic ridicat, valabil pentru mai multe județe, printre care și Brăila, pentru ziua de luni, 24 iunie 2024.

Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei, precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă. Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade.

Pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București, ANM a emis o avertizare cod portocaliu pentru un val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși ușor mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

În funcție de evoluția şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Exit mobile version