Vacanța de Rusalii cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

Sâmbătă, 6 iunie, polițiștii brăileni au depistat în trafic trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice. Celor trei le-au fost întocmite dosare penale.

În ziua de 6 iunie a.c., la ora 00:30, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Ianca au depistat un șofer, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Plopu, al cărui autoturism era căzut cu roțile din spate într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,80 mg/l.

În cursul aceleiași zile, la ora 21:00, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Făurei l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Jirlău, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,50 mg/l.

De asemenea, la ora 23:50, poliţiştii l-au depistat și pe un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Făurei, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,59 mg/l.

Șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Exit mobile version