Un prim test util pentru Dacia Unirea Braila

Un prim test util pentru Dacia Unirea Braila
Un prim test util pentru Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila a pierdut, sâmbătă dimineaţă, primul amical al verii, disputat în deplasare, la Dunărea Călăraşi, unde au fost învinși cu 2-3 (1-1). Rezultatul a contat mai puțin pentru antrenorul brăilenilor Alin Pânzaru, care a vrut să testeze în acest meci jucătorii veniți în probe la Dacia Unirea în această vară, dar și cât mai mulți dintre fotbaliștii care ar putea juca în campionatul viitor ca jucători Under 21 de ani, în situația în care noul regulament prevede utilizarea a câte 3 jucători pe parcursul celor 90 de minute.  Astfel, portarul Victor Gârlea, dar și mijlocașul adus în iarnă la la Rm. Sărat, D. Oprea, ambii jucători sub 21 de ani, au fost utilizați pe întreg parcursul meciului de antrenorul Alin Pânzaru.

În prima repriză gazdele au avut mai multe ocazii de a marca, dar și brăilenii au ripostat și au fost aproape de gol prin Mihai Ion și Bilciulescu, dar cei care au deschis scorul au fost elevii lui Adrian Mihalcea, în mimutul 25. La o centrare a lui Stancu, Bogdan Danciu a deschis scorul, cu un şut la colţul lung. Câteva minute mai târziu tânărul portar venit în probe la Brăila și-a salvat echipa de la primirea celui de-al doilea gol, iar în minutul 32 Laurenţiu Petean a executat o lovitură liberă de la 18 metri și a trimis mingea la rădăcina barei, restabilind egalitatea, scor 1-1, rezultat care a rămas neschimbat până la pauză deși Pușcașu și Petean pentru Brăila și Danciu pentru Călărași au ratat posibilitatea de a-și aduce echipele în avantaj.

În debutul reprizei a doua Marius Dima a fost la un pas de gol, iar la faza imediat următoare, gazdele au marcat prin Kanda, care a șutat sub transversala porţii apărate de Gârlea. Kanda a mai avut o şansă de gol în minutul 53 însă Niţă l-a deposedat în momentul șutului. Brăilenii au alergat după egalare, dar Marin Iordache a irosit două şanse de a înscrie. Egalarea s-a produs totuși în minutul 60, când Marius Dima a executat un corner de pe partea stângă a atacului brăilenilor, în mijlocul careului, iar Dragoş Mucuţă a șutat sub transversală din 7 metri, restabilind egalitatea, scor 2-2. Brăilenii puteau trece la conducere pe tabela de marcaj după un un-doi între Dima şi Paul Ioan, dar șutul primului a fost reţinut în doi timpi de portarul Cezar Lungu. Dragoș Mucuţă a mai irosit o ocazie de a marca în minutul 82, când a rămas singur cu Lungu, dar a şutat slab și portarul gazdelor a scos mingea de la rădăcina barei. Pe finalul partidei Gârlea a avut o intervenţie foarte bună în faţa lui Kanda, dar în minutul 89, la o centrare în faţa porţii a lui D. Gheorghe, Ştefan a marcat golul victoriei pentru Dunărea Călăraşi.

Dacia Unirea Brăila: V. Gârlea – E. Chivu (min. 46 Al. Niță), L. Ivan (min. 46 Moroianu), C. Ghiocel (min. 46 V. Olenic), C. Necoară (min. 46 C. Stănciulescu) – M. Ion (min. 46 M. Iordache), D. Oprea, A. Puşcaşu (min. 46 Paul Ioan), L. Petean (min. 46 M. Dima) – M. Bilciulescu (min. 46 D. Mucuță), M. Enciu (min. 46 Al. Muscă).
Dunărea Călăraşi: Popa – Tene, Căinaru, S. Ilie, Stancu – Danciu, Popescu, Dobre, Petre – Licu, Ştefan. În repriza a doua au mai evoluat portarul Cezar Lungu şi jucătorii de câmp Kanda, Matei, B. Panait, Milea, D. Gheorghe, Dincă, Nicolae, Păun.

Exit mobile version