Un jandarm a tras accidental un foc de armă în sediul Poliției Însurăței

Poliţiei Oraşului Însurăţe

În data de 27 iulie a.c., în jurul orei 08:00, un polițist din cadrul Poliției Orașului Însurăței, s-a prezentat la sediul poliției, pentru a intra în serviciu și a-și ridica armamentul din dotare. Polițistul a primit pistolul și l-a așezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou și ar fi executat accidental un cartuș în podea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

”Polițiștii au întocmit actele procedurale pentru infracțiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar București, circumscripția Constanța, urmând a fi soluționat conform prevederilor legale. De asemenea, față de polițistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterii disciplinare de neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și luării măsurilor legale în acest sens” au precizat polițiștii brăileni.

Conducerea Jandarmeriei Brăila a confirmat producerea acestui incident din sediul Poliției Însurăței.

”Imediat după producerea acestui incident, comanda unității a dispus verificări, iar pentru siguranța personalului militar și pentru prevenirea unor alte incidente pe această linie, a fost luată măsura verificării întregului armament.
Facem precizarea că, astfel de incidente nu au mai avut loc la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila.
Imediat după incident, în cazul jandarmului s-a dispus începerea cercetării disciplinare prealabile, însă aceasta a fost suspendată, întrucât au fost întocmite actele procedurale pentru infracțiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar București, cazul urmând a fi soluționat conform prevederilor legale.” au precizat reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

Exit mobile version