Un copil autist a murit dupa ce a fost lovit de mama lui

Un copil autist a murit dupa ce a fost lovit de mama lui
Un copil autist a murit dupa ce a fost lovit de mama lui

Din primele informatii baiatul, din satul Jugureanu, comuna Ulmu, judetul Braila, in varsta de cinci ani, si-a lovit fratele, iar mama a incercat sa-i desparta si l-a impins pe copil cu capul de mobila.

Incidentul s-a petrecut sambata seara, in jurul orelor 17.00, iar copilul a fost transportat la UPU Braila, impreuna cu mama sa, in varsta de 28 de ani. Minorul, care suferea de autism, s-ar fi repezit la gatul fratelui sau de doi ani, iar mama a intervenit sa ii desparta, aplicandu-i o palma baiatului mai mare. In urma incidentului, copilui s-a dezechilibrat si s-a lovit la cap de mobila din casa. Medicii din Braila s-au aratat neputinciosi in acest caz si copilul a fost transportat de urgenta la Spitalul Dr. Bagdasar Arsenie din Bucuresti, unde a decedat in dimineata zilei de marti, 7 mai, in jurul orelor 10.30.

In acest caz a fost sesizata si DGASPC Braila, care se intereseaza de soarta copilului de doi ani, care acum a ramas in grija bunicilor si strabunicilor materni. Directoarea adjuncta a DGASPC Braila, Simona Cimpoae, a declarat ca: „Impreuna cu autoritatile locale am demarat o ancheta sociala pentru a constata in grija caror persoane a fost lasat baietelul cel mic. Am constatat ca se afla in grija bunicilor materni, nefiind evidentiata pana in prezent nicio situatie de risc pentru acesta. Momentan mama este alaturi de copilul decedat la Bucuresti.”

Autoritatile au deschis o ancheta in acest caz pentru a stabili ce se va intampla cu fratele care a ramas in viata.

Exit mobile version