Un câine fără botniță a omorât o pisică sub privirile stăpânei

Având în vedere imaginile apărute în mediul online, Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a verificat aspectele prezentate și a stabilit că la data de 10 septembrie a.c., o femeie, de 53 de ani, din Brăila, și-ar fi plimbat câinele cu potențial agresiv pe domeniul public, fără ca animalul să poarte botniță și nu ar fi luat măsurile necesare prevenirii atacului canin asupra unei pisici domestice. După petrecerea evenimentului femeia s-ar fi întors și a aruncat pisica la gunoi. Oamenii care o cunosc pe stăpână și pe câinele acesteia, spun că mai multe pisici au fost victimele exemplarului canin.

Polițiștii au verificat și modul de deținere al animalului în cauză, fără a fi constatate nereguli. Femeia a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.600 de lei, conform prevederilor art. 18 alin. 1 lit. a) și e) din O.U.G. nr. 55/2002.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila îndeamnă cetățenii să respecte legislația incidentă protecției animalelor, precum și pe cea referitoare la câinii periculoși sau agresivi, în special în ceea ce privește accesul pe domeniul public al exemplarelor canine cu potențial agresiv care trebuie să fie însoțite de către persoane care îndeplinesc condițiile legale, iar câinii să fie ținuți în lesă și să poarte botniță!

Exit mobile version