Tudose s-a întors ”la matcă”

Plecat din Pro România la începutul lunii decembrie 2019, fostul premier Mihai Tudose s-a reînscris ieri în PSD. Adeziunea sa a fost publicată pe Facebook de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

„Cel mai bun prim ministru, brăileanul care a semnat și demarat cel mai important proiect pentru sud-estul României – Podul peste Dunăre, revine în forță la PSD. Cu prietenie și respect, a fost rândul meu să semnez recomandarea lui pentru a reveni la PSD. Nu a fost ușor, dar la final a ales echipa de la Brăila. Oamenii fac diferența !!!”, a scris Dragomir pe Facebook.

Mihai Tudose a părăsit PSD în ianuarie 2019, după un conflict cu președintele de atunci, Liviu Dragnea, și s-a înscris în Pro România.

Tudose a acuzat atunci ”echipa de conducere a partidului” că ”a înlocuit agenda publică cu agende personale” și că încercările de dialog nu sunt luate în seamă. El a mai spus că demisia sa din PSD este un ”ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara”.

Mihai Tudose a candidat la europarlamentare pe lista Pro România și a ajuns europarlamentar după ce Victor Ponta a renunțat la mandat. La Brăila, Pro România a obținut la europarlamentare 22,46%, clasându-se pe locul 2, după PSD, care a adunat 26,88%. Însumate, aceste procente reprezintă 49,34%. Revenirea lui Tudose la PSD va aduce o revigorare clară a PSD, iar conform spuselor senatorului Ion Rotaru, actualul lider al PSD Brăila, alături de Mihai Tudose au depus adeziuni la PSD peste 100 de foști membrii ai Pro România.

Tudose a fost deputat PSD din 2000 până în iunie 2019, când a preluat mandatul de europarlamentar.


Exit mobile version