Trupa AZUR – „odă” pentru ex-premierul Mihai Tudose. Nelu Vlad și Formația AZUR au cântat, în premieră, la Festivalul Peștelui, melodia ”Podul lui TUDOSE de la Brăila” 

La sfârșitul săptămânii trecute, pe Faleza Dunării, a fost organizat Festivalul Peștelui, un festival la care peștele a fost greu de găsit, fiind dominat de raci, scoici și alte produse marine, care nu prea au legătură cu peștele de Dunăre. În fiecare seară organizatorii au pregătit și concerte, iar în ultima seară a cântat celebra formație brăileană AZUR, inventatorul manelelor pe stil vechi în România.

Nelu Vlad și AZUR s-au lansat în 1977 și au făcut furori în anii comunismului, dar niciodată nu au ajuns să câte ”ode conducătorului iubit”. Au ajuns însă să o facă acum la bătrânețe, și au compus o melodie de preaslăvire a fostului premier, actualmente europarlamentar, Mihai Tudose. Melodia ”Podul lui TUDOSE de la Brăila” a fost cântată în premieră în cadrul concertului susținut pe scena de pe Esplanadă, duminică seară, în ultima seară a Festivalului peștelui. În cântecul dedicat lui Tudose, Nelu Vlad îl laudă pe liderul de facto al PSD Brăila, și îi admiră curajul de a semna pentru cel mai mare pod.

Pe finalul concertului de pe Esplanadă, Nelu Vlad a anunțat că a pregătit o melodie ”care se cuvine să i-o acordăm fostului nostru prim-ministru, Tudose. Știți că datorită lui avem Podul de la Brăila. El, cu o simplă semnătură acolo, cu pixul, cu pana sau online, cum a dat-o, și-a luat inima-n dinți, a semnat proiectul și acum avem acest edificiu arhitectonic, impecabil, uluitor la Brăila, unul din cele mai mari din Europa. Și m-am gândit să-i facem o piesă care să reflecte și faptul că avem podul, dar și meritul primului ministru Tudose”.

”La Podul lui Tudose să venim/ Să facem poze, să zâmbim/ Să ai o amintire-n viața ta/ Cu Podul de la Brăila” spune refrenul melodiei lui Nelu Vlad.

În strofa a doua, după ce a anunțat publicul să fie atent la ce a făcut ministrul, Nelu Vlad spune: ”Curajos peste măsură/ Doar c-o simplă semnătură/ A semnat ca un bărbat/ Și-avem podul cel mai-nalt”.

La videoclipul postat pe Youtube este postat și un mesaj: „Podul de la Brăila s-a realizat prin curajul, dorința și riscul Primului ministru TUDOSE. A adus o mare onoare Brăilei. Va rămâne în istorie”.

Nu știm care a fost actul de curaj și care a fost riscul asumat de Mihai Tudose, dar cert este acesta are un merit în realizarea acestui pod, dar nu pentru că ar fi semnat ceva și nici că el ar fi fost inițiatorul proiectului. Dar, Nelu Vlad a ajuns să se coboare și să se transforme în agent electoral al PSD. Nu știm a cui a fost ideea acestei ode, dar se vede că versurile au fost făcute ”pe genunchi”, numai ca să dea bine la organizatorii care au chemat formația AZUR să cânte la acest Festival.

Conducerea primăriei și a Consiliului Județean, organizatorii acestui Festival al peștelui, au ajuns la un grad de nesimțire fără margini, dacă s-a ajuns ca la un eveniment plătit din bani publici, să se cânte ode unui lider politic. Nu știm cum vede Mihai Tudose faptul că o formație de muzică de petrecere îi dedică o odă, dar sigur nu se crede noul ”Ceaușescu”.

Exit mobile version