Trofeul George Grigoriu a plecat în Kazahstan

Duminică seara, în sala Teatrului Maria Filotti din Brăila, a avut loc Gala Laureaților celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de muzică ușoară ”George Grigoriu”. Câștigătorul Trofeului George Grigoriu a fost Yerik Tolenov din Kazahstan.

Solistul din Kazahstan a cântat în a doua seară de concurs și a încântat juriul cu vocea sa. El a plecat acasă cu Trofeul și cu un premiu de 5000 de euro și va reveni la Brăila la ediția viitoare într-un microrecital.

Premiul I, în valoare de 2500 euro, a fost câștigat de belgianul Olivier Kaye, cel care a câștigat premiul I la Festivalul Cerbul de aur în 2018, iar anul acesta a fost finalist la Eurovision România 2019.

Premiul al II-lea, în valoare de 2000 de euro, a fost câștigat de Eleonora Maria Filipoiu din Slobozia, în vârstă de 16 ani. Ea a mai primit și două invitații la Festivaluri internaționale, unul în august anul acesta și celălalt în aprilie 2020 la Kiev.

Premiul al III-lea, în valoare de 1500 de euro, a fost câștigat de italianul Vincenzo Vollaro (Dadda).

Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România a revenit lui Teodor Danci, din constanța, în vârstă de 16 ani.

Organizatorii au oferit și trei mențiuni, în valoare de câte 500 de euro. Cei trei câștigători ai mențiunilor au fost: Andreea Letiția Roman, Bianca Luminița Mihai și armeanul Volodya Atanesyan.

Invitații la Festivalul de la Kiev au mai primit Karina Ioana Todireanu, Lavinia Liliana Angheluță, Felicia Domentii, Maria Cătălina Ilinca și Ioana Gherghina, dar aceasta din urmă nu a rămas la Gala Laureaților.

Centrul de Creație Brăila, prin doamna director Maria Pușcaciu, a oferit câte o diplomă de onoare pentru toți membrii band-ului condus de Ionel Tudor, care i-a acompaniat pe concurenți, dar și membrilor juriului actual, precum și altor membri ai juriului care au asigurat desfășurarea concursului timp de 15 ani.

Seara de duminică s-a încheiat cu o lansare de carte a Corinei Chiriac și un recital susținut de aceasta.

Exit mobile version