Trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile după ce a evadat din arestul la domiciliu

Trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile după ce a evadat din arestul la domiciliu

Trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile după ce a evadat din arestul la domiciliu

La data de 22 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați au depistat un tânăr, de 26 de ani, din Brăila, în stația CFR Barboși, având asupra sa mai multe bunuri ce ar fi provenit din furturi.

Cercetările au fost continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila- Biroul de Investigații Criminale, persoana fiind reținută, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

În fapt, la data de 26 decembrie 2022, în jurul orei 03.20, tânărul, prin forțarea ușii de acces, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Brăila, cu intenția de a sustrage bunuri, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei. De asemenea, la data de 21 ianuarie 2023, în jurul orei 18.00, tânărul, prin spargerea geamului, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Brăila, și ar fi sustras mai multe bijuterii, cauzând un prejudiciu de 1.100 de lei.

În continuare, se efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

La data 23 ianuarie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a înaintat propunerea de arestare preventivă formulată de către polițiști, iar ulterior, Judecătoria Brăila a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, măsura fiind pusă în executare de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

După dispunerea măsurii, la data de 24 ianuarie a.c., tânărul în cauză a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila, în incinta Gării CFR Brăila, fiind preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare și dispus măsura reținerii, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Astăzi, 25 ianuarie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile a tânărului, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila.

Exit mobile version