Trei zile de fotbal la Braila. Vineri incepe Cupa Stars

Trei zile de fotbal la Braila. Vineri incepe Cupa Stars
Trei zile de fotbal la Braila. Vineri incepe Cupa Stars

 

La acest sfârșit de săptămână, Brăila va fi gazda unui puternic turneu de fotbal destinat copiilor și juniorilor, cel mai puternic turneu organizat vreodată la Brăila. Cupa Stars, ajunsă la ediția a 5-a, se bucura la ediţia din acest an de participarea a 35 de cluburi din țară, cu un total de peste 800 de sportivi, care, în marea lor majoritate, vor fi însoțiți de părinți sau de bunici. Joi dimineața, la sediul AJF Brăila, a fost organizată o conferință de presă în care a fost prezentată desfășurarea competiției de la Brăila.

În deschiderea conferinței de presă, președintele AJF Brăila, Laurențiu Vărgatu, a spus că se bucură că a reușit ca împreună cu CS Stars Brăila să organizeze acest eveniment la Brăila. Acesta a declarat:

Vor participa 35 de cluburi din țară, iar competiția se va desfășura pe parcursul a două week-enduri, la 7 categorii de vârstă. Principalele merite în organizarea acestui turneu, care a devenit din ce în ce mai puternic de la an la an, le au președintele Stars Brăila, Ionuț Cristea și Florentin Boitaș, secretarul clubului. Meciurile de la acest turneu se vor desfășura pe cele trei terenuri cu iarbă din municipiul Brăila, stadionul Municipal, stadionul Chimia și stadionul Progresul, dar și pe terenurile sintetice de la Liceul Panait Cerna și Grupul Școlar Grigore Moisil, terenuri îngrijite și amenajate de Marian Țițeica.

Președintele Stars Brăila, Ionuț Cristea, a făcut o prezentare a modului în care se vor desfășura meciurile din acest week-end, la patru categorii de vârstă, 2002, 2004, 2006 și 2007.

La grupa 2002, vor participa 6 echipe, care vor juca sistem turneu, fiecare cu fiecare, meciurile urmând să se joace pe stadionul Progresul din cartierul Vidin, pe teren mare, echipe de 11 jucători. Meciurile se joacă pe durata a două reprize a câte 25 de minute, cu pauză de 10 minute, iar primele meciuri sunt programate vineri 6 iunie, de la ora 17.00. În prima zi sunt programate următoarele meciuri:

LPS Mircea Eliade București – CS Câmpulung Moldovenesc

CSM Focșani – CF Brăila

Stars Brăila – Oțelul Galați.

La grupa 2004 participă 14 echipe, împărțite în două serii a câte 7, Stars Brăila și Dinamo București având câte două echipe înscrise. Meciurile se vor juca pe teren redus, echipe de 7 jucători plus portar, pe durata a două reprize de câte 20 de minute și pauză de cinci minute. Vineri, meciurile de la această grupă se vor juca pe terenul Chimia din Lacu Sărat, cu începere de la ora 15.00, iar sâmbătă și duminică meciurile se vor juca pe stadionul Municipal.

Grupa 2006 își va desfășura meciurile pe terenul sintetic de la Colegiul tehnic Grigore Moisil. Cele 8 echipe participante au fost împărțite în două grupe a câte patru echipe, două dintre acestea fiind de la Stars Brăila. Primele meciuri vor avea loc vineri, cu începere de la ora 14.00. Jocurile de la această grupă de vârstă se vor juca pe durata a două reprize a câte 20 de minute și pauză de 5 minute în faza seriilor, iar meciurile de clasament și finala mică se vor juca pe durata a două reprize a câte 15 minute.

Cei mai mici participanți la Cupa Stars Brăila, copiii născuți în anul 2007, își vor desfășura meciurile pe terenul sintetic de la Liceul Panait Cerna. Alături de echipele Stars Brăila 2007 și Stars Brăila 2008, la această grupă mai participă echipele de la Prosport Focșani, Petrolul 95 Ploiești, Viitorul Buzău, Tâmpa Brașov și Chelsea București. Se va juca pe sistem turneu, fiecare cu fiecare, meciuri pe durata a două reprize a câte 15 minute, cu pauză de 5 minute. Prmele meciuri sunt programate vineri de la ora 14.30.

Vineri de la ora 20.00, pe terenul de la Lacu Sărat, dacă condițiile meteo vor permite, va avea loc prezentarea echipelor.

La finalul competiției, primele trei clasate la fiecare grupă vor primi cupe și diplome, dar și materiale sportive. De asemenea la fiecare categorie de vârstă vor fi premiați cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgeterul turneului.

Iubitorii fotbalului sunt așteptați pe oricare din aceste terenuri pentru a urmări evoluția acestor copii, dintre care cu siguranță peste câțiva ani mulți vor evolua la echipe de Liga 1 și la loturile naționale.

Exit mobile version