Trei voleibaliste de la Sport Plus Brăila convocate pentru selecție la lotul național U15 al României

Trei voleibaliste de la Sport Plus Brăila, convocate pentru selecție la lotul național U15 al României. Toate sunt eleve premiate la școli importante din Brăila, cu medii peste 9.00 în acttivitatea școlară și au recomandări deosebite de la profesorii diriginți. 

Clubul brăilean a primit în această săptămână înștiințarea oficială din partea Federației Române de Volei prin care Duțu Melania, Nedelcu Elena și Rotaru Daria sunt convocate la Izvorani, în perioada 15-18 decembrie, pentru a dovedi ca pot deveni opțiuni ale Claudiei Drilea, antrenoarea  lotului național de volei fete categoria speranțe.

„Nu surprinde pe nimeni ca avem trei fete convocate pentru selecție. Duțu și Nedelcu au o talie deosebită pentru vârsta lor, 1.84-1.85m, iar Rotaru are 1.76 m, aceasta jucând pe postul de ridicător. Acestea au o experiență sportivă cuprinsă între un an și jumătate până la doi ani. Este un progres fantastic, nu un miracol. S-a muncit foarte mult. Copilele acestea au avut vacanță de vară doar 25 de zile. Au participat la trei cantonamente. Iată că sacrificiile sunt răsplătite pentru efortul lor și perseverența noastră în muncă de calitate, dar și prin sprijinul oferit în ultimii doi ani de către Consiliul Județean Brăila” a declarat Constantin Baciu, președintele ACS Sport Plus Brăila. 

Cele trei sportive reușesc sa aibă rezultate notabile și la școală. 

„Dincolo de timiditatea și respectul pe care Melania îl manifestă față de cei din jur, se ascund ambiția, determinarea și responsabilitatea față de activitățile școlare și extrașcolare. Este calmă și organizată, așa cum îi stă bine oricărui elev și sportiv”, spune profesor Stoica Nicoleta, diriginte al clasei a VII a de la Școala Gimnazială” Ion Creanga”, clasă din care face parte și Melania Duțu. 

„Eu am încurajat-o pe Elena Nedelcu să performeze în volei pentru că am remarcat talia ei. Am practicat voleiul în tinerețe, dar nu am mai putut continua și știu ce înseamnă să ai o asemenea șansă. E un copil inteligent, perseverent, sociabil. Are toate atuurile să reușească”, spune profesoara de matematica, Daniela Tilincă, diriginte la clasa a VIII – a de la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu”, unde este elevă Elena Nedelcu. 

„Daria Rotaru este genul perfecționist. Nu mă surprinde că reușește să facă alte lucruri frumoase în afara activităților școlare. Are o familie implicată în educația ei și se văd rezultatele”, precizează profesor Magda Udrea de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, școală la care învață Daria Rotaru. 

Cele trei sportive dau un exemplu ca se poate carte și sport în același timp, dealtfel singura rețetă câștigătoare cu adevărat. 

Exit mobile version