Trei spectacole de neratat la Teatrul Maria Filotti

La acest sfârșit de săptămână, Teatrul Maria Filotti Brăila propune trei spectacole care merită văzute sau revăzute. Două comedii și un spectacol după patru piese de Cehov sunt propunerile pe care teatrul brăilean le faxe pentru ultimul weekend din aprilie.

Vineri, 27 aprilie, de la ora 18.00 la Sala Bujor Macrin, brăilenii sunt invitați la spectacolul „Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, regia Radu Nichifor, scenografia Sorana Ţopa. Spactacolul a avut premiera în mai 2015 și s-a reluat și în această stagiune.

O comedie explozivă, rafinată, plină de ritm şi de situaţii amuzante, un spectacol cu o distribuție de excepție formată din actorii Monica Ivașcu, Corina Borş, Adrian Ştefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac şi Dan Moldoveanu, alături de Lucian Pânzaru de la Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi.

Sâmbătă, 28 aprilie , de la orele 18.00 , în Sala Mare puteți să revedeți comedia poliţistă PAPAGALIȚA ȘI CURCANUL de Robert Thomas , în regia lui Radu Nichifor. Alături de talentaţii actori ai Teatrului Maria Filotti: Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Ştefan, Narcisa Novac , Wanessa Radu, Dan Moldoveanu va juca şi actorul Vlad Volf de la Teatrul „‘Fani Tardini”‘ din Galaţi.

Scenografia şi costumele poartă semnătura tinerei şi talentatei Raluca Polea, artist plastic brăilean , care a debutat ca scenograf cu acest spectacol. Muzica şi coloana sonoră au fost realizate de Cornel Cristei.

Duminică, 29 aprilie 2018, la orele 18.00, la Sala Mare se joacă spectacolul BĂRBAȚI, FEMEI ȘI VIAȚA DINTRE EI – patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov în direcția de scenă realizată de Victor Ioan Frunza.

Spectacolul a fost selecționat si participă la ediția a XIV-a a Festivalului Iubește Teatrul de la Buzău, în perioada 19-26 mai 2018.

Un spectacol coupe ce conține patru dintre cele mai importante și celebre piese scurte ale lui Cehov in ordinea: „Calhas” („Cântecul lebedei”), ”Ursul”, „Jubileul’’ și „Cerere in căsătorie”. 

Binecunoscutul regizor Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creația dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noțiunii de vodevil, astfel că prin acest spectacol luăm contact și cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .

Distribuţia spectacolului îi are pe actorii: ALIN FLOREA, CORINA MOISE, VALENTIN TERENTE, RAMONA GÎNGĂ, ADRIAN ȘTEFAN. La pian: profesor ADRIANA BURCĂ. Dramaturgia : ADRIAN NICOLAE. Muzica: TIBOR CARI. Scenografia : GEORGE MOSORESCU. Direcţia de scenă : VICTOR IOAN FRUNZĂ

Exit mobile version