Trei șoferi depistați pozitiv la testarea cu aparatul drugtest

În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 14 de acțiuni și au intervenit la 30 de evenimente, dintre care 25 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 156 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 62.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 10 permise de conducere și au ridicat 6 certificat de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Pe timp de noapte, polițiștii au acționat pentru reducerea riscului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Astfel, au fost legitimate persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC, controlate vehicule și testați șoferii cu aparatele din dotare.

Prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii vor putea realiza mai rapid verificările în teren, verificări ce se realizau până în prezent prin intermediul dispeceratelor sau al stațiilor de emisie recepție, iar în cazul în care vor fi depistate persoane urmărite, dispărute, implicate în săvârșirea a diferite infracțiuni, autovehicule furate, care au aplicate sechestre și în alte situații, vor putea fi dispuse cu celeritate, măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.

La data 10 aprilie a.c., la ora 20:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Rutier au oprit în trafic un tânăr de 19 de ani, din sat Cazasu, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului din municipiul Brăila. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. A fost testat și cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive.

Tot miercuri, 10 aprilie a.c., ora 23:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Dorobanților, din municipiul Brăila. Fiind testat și cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanțelor psihoactive.

Polițiștii menționează că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, în noaptea de 11 aprilie a.c., la ora 00:01, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca – Secția 4 Poliție Rurală Ianca au oprit în trafic un bărbat de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2B, pe raza localității Mircea-Vodă. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. A fost testat și cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la o posibilă prezență a substanțelor psihoactive.

Polițiștii menționează că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor un cuțit cu lungimea de 34 cm.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Exit mobile version