Trei persoane care nu au respectat măsura izolării în ultimele 24 de ore au fost băgate în carantină instituționalizată

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, conform informațiilor furnizate de Prefectura Brăila, astăzi, 02.04.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2.278 de persoane, aflate în izolare voluntară la domiciliu și 303 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

În comunicatul Prefecturii Brăila se menționează că 1.830 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 41 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt  9 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, iar un pacient a fost declarat vindecat și externat. Asta în timp ce în comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategică, dat publicității la ora 13.00, se menționează că la Brăila sunt 11 cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în această perioadă, polițiștii brăileni au transmis Instituției Prefectului Județul Brăila faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 800 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 1.829 de persoane, în 869 de locații și au fost supuse controalelor 82 societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate de forțele de ordine, au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 450.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 226 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 7.000 de lei, și au fost conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, precizăm faptul că, de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 1.727 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 3.000.000 de lei.

Exit mobile version