Trei parlamentari PSD, ridicați de DNA la Arad

Procurorii DNA au descins luni dimineață la sediul PSD Arad. Doi deputaţi de Arad și un senator de Caraș Severin sunt vizați de ancheta procurorilor anticorupţie.

În paralel, verificări sunt făcute și la Direcţia de Drumuri și poduri Timișoara, instituție condusă de un consilier judeţean arădean, tot pe listele partidului social democrat.

Anchetata procurorilor DNA a scos la iveală că, din 2016 şi până în prezent, oameni influenţi din Partidul Social Democrat ar fi avut control asupra cântarului de la punctul de ieşire din ţară Nădlac 2, de pe autostradă. Acolo este cântărit fiecare TIR încărcat cu marfa care iese din ţară, şi în funcţie de greutate, firmele de transport plătesc o taxă.

Se pare că anumiţi oameni responsabili de acel cântar treceau în documente o greutate mai mică decât cea reală. În schimbul acestui serviciu, transportatorii ar fi plătit între 50 şi 100 de euro, pe marfar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019.

În cursul zilei de 9 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul PSD Arad și domiciliile unor persoane fizice.

Cei trei parlamentari vizaţi de anchetă DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, senator PSD de Caraş Severin, precum și Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Tmişoara care este condusă de consilierul județean PSD de Arad, Cristian Ispravnic.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Exit mobile version