Trei braileni in Viata Romaneasca

Literatura

 

Trei scriitori brăileni sunt prezenţi în ultimul număr al prestigioasei publicaţii de cultură „Viaţa Românească”. Este vorba despre Diana Corcan, Liviu G. Stan şi Adrian Buzdugan.

Poeta Diana Corcan este prezentă cu un set de poeme, Liviu G. Stan cu o prezentare a romanului „Sânge de pasăre pe haine”, apărut în acest an la Editura Herg Benet, iar Adrian Buzdugan cu o cronică semnată de A.G. Secară despre ultima sa carte de proză, „Citadela de fier”, roman apărut în 2012 trecut la Editura Tracus Arte.

În ultimul număr al „Vieţii Româneşti” mai pot fi lecturate texte semnate de Nicolae Prelipceanu, Cornel Ungureanu, Răzvan Voncu, Florin Manolescu, Elisabeta Lăsconi, Sebastian Reichmann, Liviu Ioan Stoiciu, Eugenia Ţarălungă, Gheorghe Grigurcu, Irina Petraş, Tudorel Urian, Florin Toma, Marian Drăghici, Paul Aretzu etc.

„Viaţa Românească” este una dintre cele mai vechi şi prestigioase reviste de cultură din România.

Diana Corcan, membră a echipei www.probr.ro, s-a născut pe 6 decembrie 1969 în Brăila. A realizat publicaţia culturală „Obiectiv Cultural”. Este autoarea a cinci volume de poeme şi este prezentă în publicistica culturală românească cu poeme, articole de antropologie urbană, interviuri, cronici etc.

Liviu G. Stan, membru al echipei www.probr.ro şi redactor-şef adjunct al publicaţiei regionale www.sud-est-forum.ro, este jurnalist și scriitor. S-a născut în Brăila la data de 8 martie 1987. Este autorul a două cărți de literatură și este prezent în publicistica românească cu proză, articole de antropologie urbană, interviuri, cronici, eseuri, analize etc.

Adrian Buzdugan s-a născut la 22 aprilie 1971 în Huşi, dar în prezent locuieşte în Brăila. Este profesor de ştiinţe sociale. Este autorul a două cărţi de literatură și este prezent în publicistica românească cu proză, cronici de film, pamflet, recenzii de carte, eseuri, poezie etc.

 

 

 

 

Exit mobile version