Traficul de persoane poate fi prevenit

Seria demersurilor preventive dedicate săptămâna aceasta de oamenii legii elevilor din municipiul Brăila s-a încheiat astăzi cu recomandări pentru prevenirea traficului de persoane.

Activităţile de informare a elevilor au urmărit conştientizarea acestora cu privire la împrejurările care îi expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane şi comportamentele pe care trebuie să le adopte pentru a nu ajunge într-o astfel de situaţie şi s-au înscris în Campania naţională  „Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit.”

Specialiştii Centrului Regional Galaţi al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila le-au prezentat elevilor formele sub care se poate manifesta traficul de persoane, modalităţile prin care sunt racolate victimele, profilul traficanţilor, consecinţele traficării, precum şi rolul internetului, în mod deosebit al reţelelor de socializare, în recrutarea victimelor.

De asemenea, elevii au fost informaţi cu privire la principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru a naviga online în siguranţă şi pentru a nu a ajunge în postura de victime ale traficului de persoane. Nu în ultimul rând, elevii au aflat care sunt instituţiile la care pot apela pentru a obţine informaţii, pentru a solicita ajutor sau a semnala o situaţie de traficare a unei persoane, fiind promovat şi help-line-ul 0.800.800.678 al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Pentru a evita pericolele de pe internet şi a nu deveni victime ale traficului de persoane, poliţiştii brăileni le recomandă tinerilor:

Tinerii sunt încurajaţi, de asemenea, ca pentru a semnala o situaţie de traficare a unei persoane, să se adreseze specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane –  Centrul Regional Galaţi – mun. Galaţi, str. Al. I. Cuza nr. 47, bloc Cristal, sc. III, ap. 1, tel./ fax 0236 410999; e-mail: anitp.galati@mai.gov.ro.

Exit mobile version