Tineri cu arme albe la scara unui bloc din Radu Negru

Astăzi, în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că mai mulți tineri se află în fața unui bloc situat în cartierul Radu-Negru și ar avea asupra lor mai multe arme albe.

La fața locului au fost depistați mai mulți tineri, care, la vederea polițiștilor, au încercat sa fugă și să arunce obiectele pe care le aveau asupra lor.

Polițiștii i-au identificat și condus la sediul poliției pe aceștia, fiind vorba de șapte tineri, cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani, toți din Brăila, iar asupra unuia, în vârstă de 17 ani, a fost descoperit un pistol tip airsoft și un cuțit.

În apropierea locului unde au fost depistați tinerii, polițiștii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, două macete și două obiecte dure din metal.

Pistolul descoperit a fost confiscat de către polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, stabilindu-se ca acesta este o replică de armă tip airsoft. Tânărul a fost sancționat pentru portul ilegal fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare a unei replici de armă tip airsoft, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, aceștia au fost sancționați cu amendă conform Legii 61/1991, pentru constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială, în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Exit mobile version