Tema Salonului Internațional de caricatură, ediția a XIX-a, este ”EURO 2024 – în offsaid”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada februarie – septembrie 2024 Salonul Internațional de caricatură, ediția a XIX-a.

Evenimentul reprezintă deja o tradiție importantă a Brăilei si atrage an de an participanți din toate colțurile lumii, unii artiști la început de drum, alții, prin numeroasele participări, deja personalități în această lume a desenului satiric, cu toții prieteni ai evenimentului, ce au apreciat de fiecare dată rolul acestei arte și și-au exprimat viziunea despre realitatea în care trăim, o permanentă sursă de inspirație, prin lucrările lor, din ce în ce mai apreciate și mai admirate.

Salonul Internațional de caricatură reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice din domeniul caricaturii și marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de schiță/desen satiric aflat între tradiție și inovație, plecând de la tema dată și trecând prin diferite formule de percepție și de prezentare personală, cu o  atenție deosebită acordată coloristicii, formelor și simbolurilor.

Condiții de participare: concursul se adresează caricaturiștilor amatori sau profesioniști iar tema acestei ediții este EURO 2024 – în offsaid.

Tema aleasă nu este deloc întâmplătoare ci în strânsă legătură cu evenimentele sportive în derulare,  întrucât luna acesta se va desfășura și Turneul final al Campionatului European de fotbal Euro 2024, ce va debuta în data de  14 iunie 2024 și care se va încheia cu marea finală, din 14 iulie 2024.

Lucrările (maxim 3), în format digital vor fi trimise, până la data de 10 iulie 2024, la adresa de email cartooncontestbraila@gmail.com și vor fi însoțite de o scurtă prezentare a activităţii artistice (numele şi prenumele, adresa exactă, e-mail, număr de telefon, fotografia şi un scurt CV).

Condiții tehnice: lucrările pot fi realizate în oricare tehnică, format A3 (297 x 420 mm), JPG, rezoluție 300 dpi, CMYK.

Premii: Marele Premiu – 1.000 euro, Premiul I – 700 euro, Premiul II – 500 euro, Premiul III – 400 euro, 3 Premii speciale a câte 200  euro.

Vernisajul Salonului Internațional de caricatura, ediția a XIX-a va avea loc în data de 20 septembrie 2024.

Pentru regulament și alte informaţii suplimentare accesaţi site-ul instituţiei (centruldecreatiebraila.ro) sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila.

Exit mobile version