Teatrul Maria Filotti continuă spectacolele în aer liber

Teatrul Maria Filotti continuă spectacolele în aer liber

“Prințul nefericit”, vineri în Sala Bujor Macrin a Teatrului Maria Filotti

În acest weekend Teatrul Maria Filotti vă invită la două spetacole în aer liber, pe scena amenajată pe strada Mihai Eminescu la interseția cu strada Mihail Sebastian. Sâmbătă sunteți invitați la comedia ”Prințul nefericit”, iar duminică la un one man show cu actorul Alin Florea. Ambele spectacole încep la ora 20.30. Accesul se face pe bază de invitații care pot fi procurate de la Agenția Teatrului.

Sâmbată , 11 iulie , de la ora 20.30 , pe scena exterioară, puteți să vizionați „Prințul nefericit” de Pierre Carlet de Chamblain de Marivaux.
Un proiect teatral inedit și incitant pentru artiști, dar și pentru public, o alegere regizorală inspirată semnata de Sânziana Stoican.

Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția este formată din: Emilian Oprea , Mihaela Trofimov, Silviu Debu, Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.

Ca și în alte comedii ale lui Marivaux, precum Jocul dragostei și-al întâmplării, Insula sclavilor, Triumful dragostei, Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit și în Prințul nefericit multe dintre caracterele în jurul cărora crește povestea aparțin Commediei dell’arte, astfel întâlnim scene rezolvate în cheie comică de celebrul Arlechino, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent. Orice comedie reușită are un final pe măsură. Va reuși prințul să descopere marea iubire, să-și găsească prințesa mult visată? Oare Arlechino va rămâne neconsolat sau vom avea parte de două nunți!

Duminică , 12 iulie, de la ora 20.30, vă prezentăm „VISUL UNEI NOPȚI DE GALĂ” de Cornel Cristei, regia Radu Nichifor, un one man show cu Alin Florea si Cornel Cristei la pian.

O parodie și o privire lucidă care urmărește, la persoana întâi, aventura unui absolvent din domeniul artei care nu poate să-și continuie studiile de specialitate, dar care e primit cu brațele deschise ca animator al unei emisiuni unde vocea lui ajunge să fie folosită de către nepotul patronului postului respectiv pentru a câștiga cinci ediții ale unui concurs în care votul publicului. Mașinăria de producere a iluziilor pe care o presupune orice show vor demonstra că realitatea e iluzorie, că orice poate fi manipulat, modificat, reinventat.

Un nimic pe care o voce cumpărată îl transformă în vedetă, iluziile, revolta, condițiile derizorii ale lucrului pe platou, strălucirea fulguranta a speranței că realitatea trucată poate reveni la normalitate și apoi renunțarea lucidă pentru că mecanismul e mai puternic sunt liniile de forță ale acestui spectacol.

Exit mobile version