„Tache, Ianke și Cadâr” – nouă premieră la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila

Teatrul „Maria Filotti” din Brăila va prezenta, în premieră, vineri, sâmbătă și duminică, spectacolul „Tache, Ianke și Cadâr”, comedie în trei acte scrisă de Victor Ion Popa. Spectacolele încep la ora 18.00. Vineri va avea loc o primă vizionare cu public, sâmbătă este avanpremiera, iar duminică va avea loc premiera spectacolului.

Spectacolul „Tache, Ianke și Cadâr” aduce pe scenă povestea a trei negustori vecini, de etnii și religii diferite, un român, un evreu și un turc. Vechea lor prietenie depășește diferențele etnice sau religioase, dar la un moment dat se vede în impas:  fiica lui Ianke și băiatul lui Tache, întorși de la studii, vor să se căsătorească. Așadar o poveste despre acceptare, toleranță, iubire, pe scena cosmopolită a Brăilei. Teme la fel de actuale și astăzi și care nasc întrebări.

Regia spectacolului îi aparține lui Radu Nichifor. Din distribuție fac parte actorii Zane Jarcu, în rolul românului Tache, Valentin Terente în rolul lui Ianke și Marcel Turcoianu în rolul lui Cadâr. Teodora Antal va juca rolul Anei, iar Adelin Ilie rolul lui Ionel. Elena Andron va apărea în rolul Saftei, iar Dan Moldoveanu îl va juca pe Ițic. Scenografia spectacolului este semnată de Daniel Divrician.

Următoarele spectacole sunt programate pentru duminică, 3 martie, și vineri, 15 martie, dar biletele pentru spectacolul din 3 martie sunt deja epuizate.

Exit mobile version