SVSU Movila Miresii și SPSU al SC VARD Brăila SA au câștigat și anul acesta etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 07 – 09.06.2023, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. Acţiunea s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Brăila.

Prin organizarea unei astfel de competiţii s-a urmărit dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a membrilor serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile private pentru situaţii de urgenţă, pe de o parte şi între acestea şi serviciile profesioniste, pe de altă parte.

La startul competiţiei s-au aliniat 24 echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile: Făurei, Însurăței, Bărăganu, Berteștii de Jos, Cazasu, Ciocile, Frecăței, Gemenele, Gradiștea, Gropeni, Jirlău, Mircea Vodă, Movila Miresii, Rîmnicelu, Romanu, Surdila Greci, Șuțești, Stăncuța, Traian, Tudor Vladimirescu, Tufeşti, Unirea, Vădeni și Victoria şi cinci echipaje ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă: SC VARD Brăila SA, SSG Fire&Rescue SRL, SC DIETSCON O&M SRL – Punct de lucru Oprişeneşti SC Dedeman SRL Brăila şi Kaufland România SCS.

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice, respectiv ştafeta 4×100 m, pista de îndemânare şi viteza şi realizarea unui dispozitivul de intervenţie.

La finalul competiţiei, clasamentul general a arătat astfel:

– la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă:

Locul I – echipajul SVSU Movila Miresii;

Locul II – echipajul SVSU Ciocile;

Locul III – echipajul SVSU Însurăței.

– la Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă:

Locul I – echipajul SPSU al SC VARD Brăila SA;

Locul II – echipajul SPSU al S.S.G. FIRE&RESCUE SRL Brăila;

Locul III – echipajul SPSU AL SC DIETSCON O&M SRL – Punct de lucru Oprişeneşti.

Echipajele clasate pe primul loc vor participa la faza interjudeteană a concursului, care va fi organizată, în luna iulie, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu” al judeţului Buzău.

Exit mobile version