Sute de brăileni la Târgul caritabil ”Nepoți pentru Bunici”

Primăria municipiului Brăila, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, au organizat cea de-a VIII-a ediţie a târgului caritabil intitulat „Nepoţi pentru bunici”, de Ziua Europei, începând cu ora 12.00, pe platoul din fata Palatului Administrativ.

Evenimentul a avut drept scop ajutorarea persoanelor vârstnice din aşezămintele sociale din judeţ, prin vânzarea unor produse realizate de copii de la grădiniţe, şcoli şi licee.

La eveniment au participat ISJ Brăila cu 16 standuri de vânzare și 2 centre de creație (artă decorativă-tehnica Quilling) organizate de unitățile de învățământ preprimar (Grădinița nr.37, nr.36, nr.1, nr.39, nr.11, nr.47, nr.51, nr.6, nr.56, nr.48, nr.7, nr.8, nr. 49), primar: Școala Gimnazială ”A.Vlaicu”, Școala Gimnazială „George Coșbuc” și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”

Au mai fost prezente la acțiune cu standuri expoziționale și ateliere de creație:

De la ora 12.00  a început programul artistic cu muzică ușoară interpretată de elevii Liceului de Arte ”H.Darclee”, apoi un moment artistic cu elevii claselor de canto ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu” și Grupul ”Generații” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Elevi de la Palatul Copiilor au prezentat momente de dansuri moderne și balet, apoi copii de la Grădinița Arlechino au prezentat un moment de dansuri tradiționale rusești. Programul de dansuri tradiționale grecești, susținute de Ansamblul ”Pandora” al Asociației Culturale Filo-Elene ”Eleftheria” și dansuri tradiționale țigănești (șatra, perlele Brăilei) au încheiat programul dedicat Zilei Europei.

Exit mobile version