Surprize la tragerea la sorți a ordinii pe buletinele de vot de la Consiliul Județean

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Brăila a efectuat astăzi tragerea la sorți a ordinii pe buletinele de vot.

În urma tragerii la sorți, la Consiliul Județean, pe prima poziție pe buletinul de vot vor fi candidații de la Comunitatea Rușilor Lipoveni. Pe poziția a doua se vor afla candidații Partidului Mișcarea Populară. Pe pozițiile 3 și 4 pe buletinele de vot se vor afla listele de candidați ale Partidului Național Liberal și Partidul Pro România.

ALDE va fi pe poziția 5 pe buletinul de vot, în timp ce candidații PSD se vor găsi pe poziția a 6-a în buletinul de vot pentru Consiliul Județean Brăila.

Alianța 2020 USR-PLUS a intrat în etapa a doua a tragerii la sorți deoarece sunt o alianță formată dintr-un partid parlamentar și unul neparlamentar. Candidații acestei alianței se vor afla pe poziția a 7-a pe buletinul de vot. Pe aceeași pagină a buletinul de vor se va afla lista Partidului Verde.

Pe poziția a 9-a a buletinului de vot de la CJ se va afla lista candidaților Partidului Forța Identității Naționale, apoi Alianța pentru Unirea Românilor. Pe poziția a 11-a pe buletinele de vot vor fi candidații Partidului Socialist Român, apoi Partidul Re: Start România.

Partidul Puterii Umaniste (Social-liberal) se află pe poziția a 13-a a buletinului de vot, iar ultimul va fi candidatul independent Ovidiu Nechita.

Pe buletinele de vot pentru președinția Consiliului Județean ordinea este puțin schimbată. Pentru că cei de la Comunitatea Rușilor Lipoveni nu au candidat la președinția CJ Brăila, pe prima poziție a buletinului de vot va fi candidatul PMP, Viorel Botea. Pe locul 2 pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui CJ, va fi candidatul Pro România, Cosmin Răzmeriță. Pe urătoarele două locuri vor fi candidații ALDE, Cătălin Murea, și Iulian Chiriac, de la PSD.

Pe poziția 5 pe buletinul de vot va fi candidatul Alianței USR-PLUS, Cătălin Stancu, iar lângă el va fi candidatul Alianței PNL-Brăila Nouă, Cătălin Boboc.

Pe următoarele două poziții pe buletinul de vot vor fi candidații Partidului Verde – Gheorghe Lupu, și Partidului Forța Identității Naționale, Iulian Dumitrache. Pe poziția 9 pe buletinul de vot se află Gheorghe Stroe de la AUR, iar pe locul 10 candidatul Re-Start: România, Nicușor Baldovin. Pe poziția a 11-a se va afla Dan Păun, de la PPUSL, iar pe ultima poziție candidatul independent, Ovidiu Nechita.

Tot astăzi s-a completat Biroul Electoral de Circumscripție cu reprezentanți ai partidelor neparlamentare care participă la alegeri. Astfel, pe lângă reprezentații celor 7 partide parlamentare și a reprezentantului minorităților naționale, din Biroul Electoral Județean mai fac parte reprezentanții PPUSL, Re-Strt: România, Partidul Verde și Forța Identității Naționale.

Exit mobile version