Start în procesul de modernizare a stațiunii Lacu Sărat

Luni, 1 august, au început lucrările de reabilitare ale aleilor din stațiunea Lacu Sărat. Este vorba de o investiție de peste 5 milioane de lei, care se va derula pe o perioadă de 3 ani. Lucrările vor viza toată infrastructura rutieră și pietonală a Stațiunii Lacu Sărat. Primăria Chiscani va amenaja o zonă de agrement pe aleea dintre Mănăstirea Lacu Sărat și Tabăra de copii și vor cuprinde locuri de joacă, cu specific pescăresc.

În prima zi a lunii august, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, împreună cu viceprimarul Alexandru Jantea, președintele Consiliului Județean Brăila, iulian Chiriac, viceprimarul comunei Chiscani, Geanina Pospai și directorul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, George Caranica, au fost prezenți la începerea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale a stațiunii balneare brăilene. Lucrările vor fi executate de MICATIS PROD SRL pentru o ofertă de 4.488.152,80 lei fără TVA.

„S-a semnat contractul reprezentând acordul cadru cu primele trei societăți care au câștigat licitația în urma analizei comisiei. De astăzi, au început lucrările în Stațiunea Lacu Sărat, care vizează modernizarea trotuarelor, a străzilor, a parcării, iar în perioada următoare urmează lansarea licitației și pentru modernizarea spațiilor verzi și a parcului din zona Mănăstirii Lacu Sărat.”, a precizat primarul Marian Dragomir.

În paralel, Primăria Chiscani a depus un proiect la fel de important pentru stațiune, despre care a vorbit viceprimarul comunei, Geanina Pospai.

„Este vorba de amenajarea unei zone de agrement care va fi amplasată pe aleea dintre Mănăstirea Lacu Sărat și Tabăra pentru copii. Aceasta va cuprinde locuri de joacă pentru copii tip „corabie”, cu specific pescăresc, leagăne, zone de relaxare, cu alei pavate, mobilier stradal. Totul va fi iluminat, pentru odihnă și relaxare. Ne-am gândit că, având Dunărea aproape, să promovăm tradițiile și identitățile locale”, a spus Geanina Pospai, viceprimarul comunei Chiscani.

„Suntem convinși că, în următorii 2-3 ani, stațiunea va arăta cu totul și cu totul altfel. Suntem convinși că orice brăilean sau turist își dorește să vină aici va fi mulțumit de cum va arăta stațiunea pentru că vom face și alte investiții. Parcarea va fi una modernă și va oferi satisfacții și confort celor care vin în stațiune, iar în ceea ce privește accesul, va exista un regulament. Deci, nu va mai fi stațiunea încărcată, așa cum este acum, de autoturisme, de mașini. Va exista un regulament în baza căruia se va permite accesul în stațiune, inclusiv pentru aprovizionarea societăților comerciale din zonă. Cât privește fântâna din sensul giratoriu, va fi desființată, iar acolo va fi doar un sens giratoriu minimalist, așa încât în acea zonă să putem organiza evenimente, să facem un festival al Stațiunii Lacu Sărat, să putem organiza concerte, diferite activități cultural-artistice” a precizat George Caranica, Directorul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat.

Exit mobile version