Spectacolele acestui weekend pe scena Teatrului Maria Filotti din Brăila

Trei seri de teatru la Brăila, în perioada 24-26 noiembrie. Seria spectacolelor de la Teatrul Maria Filotti va începe vineri, 24 noiembrie, de la ora 18.00, cu o piesă a Teatrului Municipal Bacovia, din Bacău. Sâmbătă și duminică se vor juca spectacolele teatrului din Brăila, Harper Regan și Scene din viața Mariei Filotti.

Programul acestei saptamani:

24 noiembrie — ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ spectacol invitat de la Teatrul Municipal Bacovia, Bacau | sala mare | ora 18.00. Textul, deși a fost scris înainte de revoluție, este actual și va rămâne actual pentru că este despre noi, despre aproape orice cuplu surprins în diferite etape ale vieții. Brăilenii sunt așteptați la o comedie frumoasă și plină de fantezie de care avem cu toții atâta nevoie.

25 noiembrie — HARPER REGAN | sala mare | ora 18.00. Harper Regan este o poveste despre evadare din rutină și regăsire de sine, care ni se adresează tuturor. Distribuția include unii dintre cei mai de seamă actori ai TMF, Mihaela Trofimov, Alin Florea, Nicholas Cațianis, Liviu Pintileasa, Blanca Doba, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Emilia Mocanu, Adelin Ilie.

26 noiembrie— SCENE DIN VIAȚA MARIEI FILOTTI | sala mare | ora 18.00.

Viața Mariei Filotti a fost în sine un spectacol. Scene din viața Mariei Filotti își propune să surprindă spiritul unei personalități complexe în contextul istoriei, care este cel puțin la fel de complexe. Scene din viața Mariei Filotti este un spectacol biografic comic și trist în același timp, bazat pe viața personală și profesională, a celebrei actrițe Maria Filotti.

Povestea Mariei Filotti, din spectacolul nostru, începe în „La Belle Epoque”, traversează cele două războaie mondiale și perioada interbelică, și se sfârșește în anul 1956, în plin comunism. Pe parcursul vieții, Maria se intersectează cu figuri importante ca: Aristizza Romanescu, Agatha Bârsescu, Papanel Cantacuzino dar și cu gropari, polițiști, cabiniere și așa mai departe.

Spectacolul, similar cu orice destin, este atât comic, cât și dramatic, diferența fiind făcută la nivelul fiecărui spectator în parte, în funcție de perspectivă.

Veți asista la o succesiune de scene scurte, mai mult sau mai puțin fictive, comice sau dramatice, muzicale sau nostalgice, care împreună, încearcă să ilustreze un portret complicat și spectaculos, dar profund uman, al Mariei Filotti.

Distribuția: Ramona Gângă, Valentin Terente, Monica Ivaşcu, Silvia Tariq, Elena Andron, Dragoş Ioniţă, Sever Bârzan, Acordeon – Mario Robert Ștefan
Vioară – Gabriela Constantin, Pian – Luca Marin, Percuție – Marius Iulian Neagu. În alte roluri: Ioana Comșa, Eduard Stan, Maria Caplea, Maria Dinulescu (elevi)

Exit mobile version