Spectacol pentru celebrarea Zilei Naționale a României „La mulți ani, România!”, la Casa Tineretului din Brăila

Consiliul Județean Brăila prin  Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila organizează în data de 29 noiembrie 2023, de la ora 17:00, evenimentul cultural pentru celebrarea Zilei Naționale a României „La mulți ani, România!”, printr-un program artistic omagial, spectaculos și impresionant cu muzică, dans și voie bună.

Scopul acestui eveniment patriotic, care va lăsa în sufletele tuturor emoție, este dezvoltarea și consolidarea sentimentului patriotic, cunoașterea și respectarea valorilor fundamentale ale culturii și istoriei naționale dar și cultivarea  sentimentului de dragoste față de artă și patrie. 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila a pregătit publicului un program artistic la care vor lua parte nume sonore ale peisajului cultural artistic național și brăilean, ce vor susține momente artistice cu o mare încărcătură patriotică: Muzica Militara a Garnizoanei Brăila, sub conducerea muzicală a Cpt. Raul Ionuț Badale, invitați ai CJCPCT Brăila dar și artista de folclor, Sava Negrean Brudașcu, cea care printr-un spectacol muzical coregrafic deosebitplin de patriotism si emoție va trezi în noi chemare și pasiune pentru țara noastră.

Spectacolul va fi prezentat de Georgel Nucă, autenticul folclorist atât de dedicat valorilor autentice, și va debuta cu intonarea imnului de stat „Deșteaptă-te, Române!”. De asemenea, vor fi cântate piese precum Treceți Batalioane Române Carpații; Drum Bun,  Hai să-ntindem hora mare sau  Noi suntem români.

Întrucât țara noastră însemnă și tradiție și valori autentice, organizatorii vor  promova, revitaliza și totodată valorifica dansul popular brăilean, considerat o comoară a neamului românesc, cultivat din generaţie în generaţie, prin prezența, în cadrul acestui eveniment cultural a Atelierului  de revitalizare a patrimoniului imaterial Jocul.

Tradiția dansului popular brăilean, o zestre culturală extrem de bogată, merge mai departe, prin oamenii ce promovează și păstrează această formă a artei- dansul, specialiști în domeniu, coregrafi și maeștri coregrafi populari dar și personale dornice ce s-au alăturat acestui demers cultural.

Și tot în cadrul acestei manifestări cultural-artistice, va fi lansată și cartea Jocuri populare din județul Brăila, selectate și transcrise de Plt. maj.(r) Florinel Stoian, o carte ce poartă amprenta editurii Centrului de Creație Brăila.

Evenimentul cultural La mulți ani România, un prilej minunat de a celebra Ziua Națională a României, cu entuziasm și energie proaspătă, pe acordurile splendide ale muzicii patriotice, se va desfășura în incinta Casei Tineretului Brăila și va fi transmis live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila  iar  intrarea este libera si se va face doar pe bază  de invitații, in număr limitat, cu titlu gratuit, obținute de la sediul  Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Exit mobile version