Spectacol naval de amploare la malurile Dunării

Spectacol naval de amploare la malurile Dunării
Spectacol naval de amploare la malurile Dunării

Portul Militar Brăila se va muta, sâmbătă, 12 august, în intervalul orar 09.00-13.00, pe Faleza Dunării, în dreptul morii Violatus, pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a vizita navele militare și pentru a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentele utilizate de marinarii Flotilei Fluviale. Cu acest prilej, vor fi organizate ateliere interactive de matelotaj, dar și jocuri și concursuri marinărești.

Militarii Flotilei Fluviale vor fi prezenți în data de 12 august și în complexul comercial Brăila Mall, în intervalul orar 11.00-21.00, unde au pregătit mai multe surprize. Expoziții de navomodele și de instrumente de lucru pe hărțile de navigație, oferta educațională a instituțiilor de învățământ de marină, proiecții de filme și ateliere interactive de moduri marinărești și lucrări de matelotaj, toate acestea vor fi asortate cu un concert susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila. Pentru cei mici, marinarii au pregătit întâlniri cu Zeul Neptun, pirați și nimfe, dar și un foto-corner pentru păstrarea amintirilor acestei zile.

Asociația Tradiția Militară va prezenta un exercițiu de mânuire de arme, utilizate de soldații români în cele două războaie mondiale.

Duminică, 13 august, în intervalul orar 09.00-13.00, militarii Flotilei Fluviale pot fi întâlniți, la Galați, pe Faleza inferioară a Dunării, în zona “Elice” unde vor oferi publicului larg posibilitatea de a vizita navele militare și pentru a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentele utilizate de aceștia. Zeul Neptun, pirații și nimfele vor da startul jocurilor și concursurilor marinărești, iar fanfara garnizoanei Galați va completa atmosfera de sărbătoare printr-un recital.

Marinarii Flotilei Fluviale vor îmbina, cu profesionalism și dăruire, elementele tradiționale și de forță ale meseriei lor, marți, 15 august, cu prilejul Zilei Marinei Române, sărbătoare ce a devenit, de-a lungul timpului, un impresionant festival al spiritualității marinărești.

Cel mai mare exercițiu demonstrativ naval, pentru apărarea zonei de responsabilitate, intitulat FNR (Forțele Navale Române) va avea secvențe  în Brăila și Galați.

Zeul Neptun va da startul jocurilor și concursurilor marinărești, pentru a da farmec și culoare acestei sărbători, care a devenit o sărbătoare nu numai a marinarilor, ci și a întregii țări.

Exit mobile version