Șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 10 acțiuni și au intervenit la 51 de evenimente, dintre care 45 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Polițiștii au constatat 101 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 45.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 7 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 10 certificate de înmatriculare a fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În total, ieri, pe raza județului Brăila, au fost semnalate 29 de posibile infracțiuni.

Azi-noapte, 20 iunie, la ora 03:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe o stradă din municipiul Brăila. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.650 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Totodată, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substamțe.

Miercuri după-amiază, 19 iunie a.c., la ora 15:00, la sediul Serviciului Rutier s-au prezentat doi șoferi, care în jurul orei 14:40 ar fi fost implicați într-un eveniment rutier, produs pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Brăila, în urma acestuia rezultând doar pagube materiale. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul unuia dintre aceștia, respectiv un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Brăila, a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exit mobile version