Actualitate

Situația coronavirusului în țară și în Brăila.

Situația coronavirusului în țară și în Brăila.

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 11.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 256 de persoane, aflate în izolare voluntară și 193 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până la această dată, 5233 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 876 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP  în prezent, la Brăila, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 au fost declarate vindecate și externate.  

În raportarea prezentată astăzi, la ora 13.00, de Institutul național de Sănătate Publică, Brăila figurează cu 19 cazuri. Asta după ce la începutul săptămânii trecute INSP comunica la Brăila 25 de cazuri, apoi a scăzut la 24, iar în data de 7 mai numărul cazurilor din județul nostru a scăzut la 18, pentru ca o zi mai târziu să fie raportate 19 cazuri.

Conform informațiilor furnizate astăzi de comunicatul Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.245 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 972 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 226 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 255 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.745 de  persoane. Alte 19.059 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 262.219 de teste.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •