Simpozion International ”Tehnologii avansate pentru Industria Celulozei și Hârtiei”

Simpozion International ”Tehnologii avansate pentru Industria Celulozei și Hârtiei”

Ceprohart Brăila, în parteneriat cu Patronatul Industriei de Celuloză și Hârtie din România – ROMPAP, organizează în perioada 12-15 septembrie a IX-a ediție a Simpozionului Internațional ”Tehnologii Avansate pentru Industria Celulozei, Hârtiei, Cartonului Ondulat și Mediului”. La ediția din acest an, s-au alăturat organizatorilor Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, prin Facultatea de Inginerie Chimică și protecția Mediului și în premieră, Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați, prin Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila.

Directorul Ceprohart Brăila, Dan Buteică, a precizat că la ediția din acest an vor fi 140 de participanți, dintre care 30 din țări precum: Austria, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Turcia, Bulgaria, Elveția și Italia. În cadrul acestui simpozion vor fi prezentate 37 de lucrări și 5 postere.

Simpozionul se va desfășura pe trei secțiuni:

  1. Tehnologii avansate de fabricare a celulozei, hârtiei, cartonului ondulat și confecțiilor de hârtie și carton ondulat
  2. Soluții avansate de ingineria mediului
  3. Soluții avansate de securizare a documentelor, produselor și mărcilor comerciale.

Tot în cadrul ediției 2017 a simpozionului se vor desfășura două mese rotunde, una cu tema ”Probleme actuale și de perspectivă a industriei celulozei, hârtiei și ambalajelor din hârtie”, la care vor fi prezenți 30 de participanți, membrii au ROMPAP, ai ministerelor de resort, ANCSI București, dar și cadre didactice din universități de profil. La cealaltă masă rotundă, cu tema ”Combaterea contrafacerilor și falsurilor, o prioritate permanentă în contextul global actual”, vor fi 23 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor din domeniu: CNIN, SRI, SIE, RASIROM, furnizori de produse și tehnici destinate contrafacerilor.

Participanții la acest Simpozion vor avea parte și de momente de destindere. Miercuri seara, la Teatrul Maria Filotti, vor participa la un concert susținut de Irina Sîrbu Band. Joi seara, la dineul oficial, antrenul va fi asigurat de Dan Helciug și ”Spitalul de Urgență”, dar și de două perechi de dansatori de la ”Valentina dance”. Seara de joi va fi picmentată și de momente de umor, prezentate de caricaturistul brăilean Costel Pătrășcan.

Vineri dimineață, participanții la a IX-a ediție a Simpozionului Internațional ”Tehnologii Avansate pentru Industria Celulozei, Hârtiei, Cartonului Ondulat și Mediului” vor avea parte de o excursie în Delta Dunării.

Exit mobile version