Shutska a reprezentat Braila la Euro EHF 2012

Aventura singurei handbaliste de la HC Dunarea Braila la Campionatul European de handbal feminin, ucraineanca Iryna Shutska, s-a incheiat dupa faza grupelor preliminare. Pivotul echipei din Braila si al nationalei Ucrainei nu a avut parte decat de un parcurs scurt, in care nationala sa nu a castigat nici un punct in faza grupelor preliminare.

Iryna a reusit sa inscrie de 4 ori la acest turneu final al Euro EHF 2012, doua in primul meci cu Cehia si doua in meciul cu tara gazda, Serbia. In primul meci din grupa A pivotul Dunarii Braila a jucat 36:34 minute si a sutat de doua ori la poarta, ambele aruncari fiind transformate in gol, avand un procentaj de reusita de 100%, a primit un cartonas galben, a reusit un assist si a obtinut o aruncare de la 7 m pentru echipa sa. In partida cu Serbia, Shutska a inscris tot doua goluri, dar din 3 aruncari, ambele reusite fiind de pe linia semicercului de la 6 m. In aceasta partida a bifat 46:23 minute, fiind eliminata de doua ori pentru doua minute, dar a si reusit 3 assisturi si a obtinut 3 aruncari de la 7 m. In cel de-al treilea meci, cu puternica nationala a Norvegiei, Ucraina s-a impiedicat spre final, dupa ce la pauza a condus cu 11-8, pierzand in final cu 17-18. Pivotul Iryna Shutska s-a remarcat insa doar prin cele trei eliminari de cate doua minute, ceea ce a atras si primirea cartonasului rosu. In rest handbalista Dunarii Braila nu a bifat decat 26:08 minute, fiind descalificata in minutul 53:52 la scorul de 17-15 pentru nordice.

Din pacate, niciuna dintre cele doua handbaliste de la HC Dunarea Braila care au facut initial parte din lotul largit nu au prins lotul de 16 care au mers la turneul final cu nationala Romaniei, Gabriela Perianu si Mirela Nichita pregatindu-se acum cu echipa antrenata de Ioan Baban pentru partea a doua a campionatului Ligii Nationale, care se va relua pe 12 ianuarie.

Exit mobile version