SFATURI PENTRU SIGURANŢA PERSONALĂ ŞI A BUNURILOR, TRANSMISE DE POLIŢIŞTII BRĂILENI CETĂŢENILOR DIN MEDIUL RURAL

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Secţia 1 Poliţie Rurală Brăila s-au întâlnit miercuri, 03.02.2021, cu cetăţenii din mediul rural şi le-au oferit informaţii şi recomandări pentru prevenirea  implicării în  evenimente nedorite, care le-ar putea afecta bunurile, sănătatea sau chiar viaţa.

Activitățile au urmărit în principal conştientizarea cetăţenilor cu privire la măsurile de precauţie pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a nu deveni victime ale hoţilor sau tâlharilor. Categoriile de cetăţeni care au intrat preponderent în atenţia poliţiştilor, datorită riscului crescut de victimizare, au fost persoanele vârstnice, femeile şi minorii.

Totodată, având în vedere faptul că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, la nivelul judeţului Brăila se implementează Campania de prevenire a violenţei domestice „Casa ta nu-i…câmp de BĂTAIE!”, în cadrul întâlnirilor cu cetăţenii au fost promovate şi informaţii şi recomandări pentru prevenirea şi gestionarea corectă a eventualelor situaţii de violenţă domestică.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti:

Pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie:

Dacă aţi fost agresat(ă) fizic sau ameninţat(ă) de un membru al familiei,

Exit mobile version