Serata Muzicală organizată special „In Memoriam – Ioana Maria Lupaşcu”

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 18.00, în Sala de spectacole a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, iubitorii muzicii sunt invitați la Serata Muzicală organizată special „In Memoriam – Ioana Maria Lupaşcu”, în care vom omagia talentul, viaţa artistică şi personalitatea pianistei Ioana Maria Lupaşcu.

Evenimentul derulat sub genericul „Serată Muzicală – In Memoriam Ioana Maria Lupaşcu”  va avea loc cu prilejul organizării celei de-a XV‑a ediţii a Concursului Naţionalde Pian „VIRTUOZII”, în perioada 19-20 aprilie 2024, în cadrul căruia puteţi asista, încă de la ora 11.00, la competiţia în care vor intra tineri cu vârste cuprinse între 5-16 ani proveniţi din mai multe zone ale ţării.

Tineri pianiști din toată țara, invitați, familie – se vor întalni pentru a aduce un omagiu pianistei brăilence, Ioana Maria Lupaşcu – o artistă desăvârșită, pe care ziarele internaţionale, au numit-o “pianista & ricca di virtuosita” (plină de virtuozitate). Cu tehnica ei deosebită, Ioana a fost cea care a dat numele Concursului de Pian „VIRTUOZII”, de la Brăila. Vineri seara, vom avea parte de muzică, alocuțiuni și proiecții video, într-un eveniment plin de emoție și recunoștință.

Ioana Maria Lupașcu era unul dintre acele fiinţe rare, cu talent unic, înţelepciune, curaj, frumuseţe, judecată dreaptă, bucurie de viaţă şi copii – un om frumos!

Prietena ei, Daniela Nane, într-o declaraţie publică, spunea: „Există pe lume fiinţe în care Dumnezeu a pus din plin calităţi și virtuţi, pentru a face din ele cadou divin oamenilor. Ioana Maria Lupaşcu este una dintre aceste fiinţe rare.”

Intrarea este liberă pe întreg parcursul zilei.
Exit mobile version