Selectii pentru copii nascuti in 2004

Selectii pentru copii nascuti in 2004
Selectii pentru copii nascuti in 2004

Comitetul Executiv al FRF a aprobat marți, 29 august 2017, înființarea unei competiții naționale de elită la nivel Under 14 dedicată selecției și formării noilor generații de jucători pentru echipele reprezentative

Proiectul elaborat și coordonat de Departamentul de Scouting al FRF, prin managerul Ion Geolgău, are, în același timp, mai multe obiective: “Ne dorim dezvoltarea unei competiții în care cei mai buni se formează jucând împotriva celor mai buni, depistarea talentelor prin aplicarea selecției progresive și definitivare unui sistem optim pentru exploatarea potențialului fotbalistic”, explică Ion Geolgău.

Selecțiile vor fi efectuate de referenții locali FRF, Departamentul Scouting, staff-ul echipelor naționale de juniori și membrii Comisiei Tehnice FRF.

La Brăila, proiectul a demarat sub îndrumarea referentului pentru Brăila din partea AJF, Cristi Rusu. Pe 19 iulie 2017 pe stadionul Progresul, a avut prima acțiune de selecție, prin vizionarea unui meci amical la categoria copii născuți în anul 2004, între Stars Brăila și Metalosport Galați, în urma căruia au fost selectați 20 de copii de la Stars.

Pe 27 iulie 2017 a avut loc o altă selecție pe stadionul Progresul din Brăila, la care au participat copii de la toate cluburile brăilene născuți în anul 2004, cei 20 de la Stars, 4 de la Dacia Unirea și trei de la Luceafărul.

Pe 11 august 2017 a avut loc o selecție la Ianca, cu copii de la toate cluburile din județ, la care au participat 18 jucători și au fost selectați trei de la Făurei, trei de la Măxineni, doi de la Chiscani, câte unul de la Ianca și Cazasu.

Pe 30 august 2017 pe stadionul Municipal din Brăila a avut loc un meci de selecție la care au participat 38 de copii, alți doi neputând participa din cauza unor accidentări.

Ultima selecție este programată pe data de 6 septembrie 2017, la care vor participa 24 de copii din cei 40 selecționați inițial. Cei 16 rămași sunt în continuare monitorizați prin compeția județeană de juniori C, care va începe pe 10 septembrie. Comisia județeană de selecție este formată din: Cristi Rusu, Șerban Trofin, George Pascu și Ion Balaban.

Din lotul de 24 de copii care vor participa la selecția de pe 6 septembrie, 3 sunt portari.

Exit mobile version